Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 7 Септември 2023 г.

В „България днес“ на 7 септември говорим за равносметката от потопа по южното ни Черноморие, дал човешки жертви и нанесъл огромни щети върху инфраструктурата и живота на хората. Срещаме ви с един българин, за когото диамантите, златото и въобще бижутата са част от сбъднатата му американска мечта. Представяме ви и историята на филма „Отскубнати до корен“, разказващ за миналото на България, за паметта и за забравата – в навечерието на 9 септември, отбелязван като национален празник в Народна република България, а днес възприеман като датата на деветосептемврийския преврат, проведен от силите на Отечествения фронт и Българската армия, с помощта на Червената армия на Съветския съюз, при който е свалено правителството на Константин Муравиев и е установено правителство на Отечествения фронт, начело с Кимон Георгиев. Водещ е Красимир Мартинов.

01:35 - Новини
08:50 – Времето у нас и по света
22:50 - Разказът на един българин, за когото диамантите, златото и бижутата са част от сбъднатата му американска мечта
45:10 - За миналото на България, паметта и забравата – разказ за филма „Отскубнати до корен“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 7

В седмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов гостуваме на българите в Албания, за да узнаем повече за Голо бърдо и неговите хора. От учители и кметове научаваме и как българите в Гора пазят езика и културурата си, а също - с какви..

публикувано на 04.07.24 в 12:00

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00