Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 7 Септември 2023 г.

В „България днес“ на 7 септември говорим за равносметката от потопа по южното ни Черноморие, дал човешки жертви и нанесъл огромни щети върху инфраструктурата и живота на хората. Срещаме ви с един българин, за когото диамантите, златото и въобще бижутата са част от сбъднатата му американска мечта. Представяме ви и историята на филма „Отскубнати до корен“, разказващ за миналото на България, за паметта и за забравата – в навечерието на 9 септември, отбелязван като национален празник в Народна република България, а днес възприеман като датата на деветосептемврийския преврат, проведен от силите на Отечествения фронт и Българската армия, с помощта на Червената армия на Съветския съюз, при който е свалено правителството на Константин Муравиев и е установено правителство на Отечествения фронт, начело с Кимон Георгиев. Водещ е Красимир Мартинов.

01:35 - Новини
08:50 – Времето у нас и по света
22:50 - Разказът на един българин, за когото диамантите, златото и бижутата са част от сбъднатата му американска мечта
45:10 - За миналото на България, паметта и забравата – разказ за филма „Отскубнати до корен“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес - 29 ноември 2023 г.

Започваме предаването с възможностите за задълбочаване на българо-румънските бизнес връзки. След това ще поговорим за „изоставените“ от своите родители- гурбетчии деца и какво може да се направи за спирането на застрашителния брой евросираци у нас...

публикувано на 29.11.23 в 19:00

България днес – 28 ноември 2023 г.

В програмата на 28 ноември Радио България отива при сънародниците ни в Норвегия и Германия, съобщаваме за предстоящи събития за общностите ни по света и политаме с вятъра, напук на ледената прегръдка, сковала страната ни. Водещ на броя..

публикувано на 28.11.23 в 19:00

България днес – 27 ноември 2023 г.

Зимата нахлу в страната ни екстремно със силен вятър и обилни снеговалежи, които причиниха огромни щети и бедствено положение в много райони. В "България днес" описваме картината у нас, но не само от метеорологична гледна точка - ще чуете как..

публикувано на 27.11.23 в 19:00