Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 12 септември 2023 г.

Септември дойде и донесе полъха на изпити, избори и още нещо. В предаването „България днес“ ще направим преглед на очакванията към момента от предстоящия вот за местна власт на 29 октомври. След това ще обиколим света, като следваме българската нишка и ще завършим със спомените за две праскови и две череши в музикален стил. Бъдете част от „България днес“ , а ваш радио гид е Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.03 - Новини от България

11.06 - Прогноза за времето у нас и по света

16.50 - Местният вот ще е интересен, но резултатите вероятно няма да повлияят сериозно на управленската конструкция – Йоан Колев обобщава мнения и прогнози на български политолози две седмици преди старта на предизборната кампания за местна власт у нас

Вести от близо и далеч:

28.40 - На 16 и 17 септември в Посолството на България в Белгия може да видите пътуващата документална изложба „Откъде-накъде българско изкуство?!“ на арт платформата 5new Artists и куратора Петя Чалъкова. Експозицията е част от „Дни на наследството в Брюксел”

32.20 - В Канада беше открит първият български парк в Северна Америка „Iggy Kaneff”

40.00- Разказваме ви за Виолета Иванова - първата жена, обиколила света сама на мотоциклет

45.10 - Откриха писмо в бутилка от преди век и половина

46.23 - „Tripper Travel Guide“ с препоръка на всяка цена да посетим Военноморския музей във Варна

51.30 - „Песен на деня“ – Тази вечер в Двореца "Жичи", с концерт на група „Диана Експрес“, се открива Фестивалът на българската култура и изкуство в Братислава. А „България днес“ ще завърши с тяхното музикално „Наследство“ от 80-те години на миналия век

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 7

В седмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов гостуваме на българите в Албания, за да узнаем повече за Голо бърдо и неговите хора. От учители и кметове научаваме и как българите в Гора пазят езика и културурата си, а също - с какви..

публикувано на 04.07.24 в 12:00

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00