Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 6 октомври 2023 г.

Завършваме седмицата в духа на традициите -с обзор на всичко по-важно от Балканите от изминалите дни. Но и с поглед към бъдещето и разказ за един модерен и забележителен комплекс на единението, който ще се появи в центъра на София през 2025 година. Ще ви поканим на гайдарско надсвирване и на един музикален концерт, с който да изпратим лятото. Такава е днешната „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.16 - Новини от България

7.07 - Прогноза за времето у нас и по света

12.25 - По съседски – обзор на всичко по-важно и интересно през седмицата от Балканите

201.00 - Ново образователно-културно средище ще запознава с еврейските традиции и общност- за мащабния проект на центъра, в който ще се помещават детска градина, училище, библиотека, културен център и административен отдел с офиси, разказват специално за Радио България изпълнителният директор на организацията на българските евреи „Шалом“ Юлия Дандолова и архитектите Виолетка Славова и Мария Стайнова

47.50 - Гайдарското надсвирване „Странджанска гайдуница“ за втори път в нестинарското село Костѝ тази събота

51.55 - „Песен на деня“ – Стефан Илчев слага точка на националното си турне с концерт тази събота в София, а ние ще завършим петъчното издание на „България днес“ песента му „Игра“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00