Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 8 ноември 2023 г.

"България днес има нужда от обяснение в любов." -тези думи на бесарабската българка Таня Танасова бележат днешния брой на предаването ни. В него ще говорим за историята, паметта, националното самосъзнание и вярата в доброто. В деня на св. Архангел Михаил ще си пожелаем по-малко войни в света и повече справедливост и светлина около нас. Водещ на "България днес" е Весела Кръстева. Приятно слушане!


1.38 - Новини от България

9.05 - Прогноза за времето у нас и по света

15.15 - 8 ноември е Денят на Западните покрайнини и все още напомня болката от миналото за българите в Сърбия – отбелязваме 104-та годишнина от черните за България събития в духа на народната ни песен и музикантите от Царибродския народен оркестър 

28.50 - Излезе от печат XI брой на алманаха "Родолюбец" с текстове, създадени от наши съвременници - българи зад граница, живеещи в историко-културните области Бесарабия, Таврия и Крим- Гергана Манчева разговаря с редактора на новия брой поетесата Таня Танасова 

41.57 - Архангеловден е! 

46.30 - С дарителска кампания започна изграждането на български православен храм в Лондон - Репортаж на Веселин Паунов, кореспондент на БНР в английската столица 

52.25 - "Песен на деня" – Тази вечер в София Васил Спасов трио ще изнесе концерт, озаглавен "Балада д'Аморе". А ние ще завършим днешното предаване пиесата им "Autumn in Paris"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00