Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 14 ноември 2023 г.

България е навсякъде по света където има дори един българин. За успехите, болките и нравите на тази България извън географските граници говорим днес. Първо през изкуството и личното преживяване на емиграцията отвъд океана, а и не само. Ще минем през история за волята и желанието да се докажеш и надскочиш предполагаемите си възможности. За да стигнем до политическите и човешки измерения на съществуването на една българска общност днес и утре. Водещ на предаването „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.27- Новини от България

9.30 - Прогноза за времето у нас и по света

15.02 - Филмът "Аромат на липа" – една история за българската емиграция и разговор с режисьора Сиси Денкова

30.10 - Разказваме ви историята на Марин Григоров – българинът, който обиколи с плуване остров Манхатън в Ню Йорк. Интервю на Венета Николова

41.38 - За българите в Албания – разказ от първо лице и среща с Милена Селими, представител в Комитета на националните малцинства в Албания

55.24 - „Песен на деня“ – отбелязваме рождения ден на един от знаковите музиканти на 90-те години на миналия век Момчил Колев и ви представяме неговото завръщане "В прегръдката на облак"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"


БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 19 февруари 2024 г.

България се прекланя пред Апостола на свободата Васил Левски . 151 години от героичната му гибел отбелязваме вчера и днес с редица прояви у нас и по света. В специалното издание на предаването ни „България днес“ обсъждаме съвременните измерения на..

публикувано на 19.02.24 в 19:00

България днес – 16 февруари 2024 г.

Днес Радио България отбелязва 88 години от своето начало! 88 години изпълнени с трудности, спечелени и изгубени битки, непознат изминат път в родината си, но ценен и търсен от всеки, докоснал се до магията наречена България и от всеки, който носи в..

публикувано на 16.02.24 в 19:00

България днес – 15 февруари 2024 г.

В "България днес" на 15 февруари говорим за игровото измерение на архитектурата и преподаването ѝ с архитект Анета Славова. Следва интервю с италианския актьор от български произход Алесандро Масачи, който съвсем скоро ще се появи в..

публикувано на 15.02.24 в 19:00