Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 18 януари 2024 г.

На Атанасовден говорим за чудесата на вярата, историята и паметта. Ще започнем с резултатите относно истинността на информация, която замеси България и Румъния в „експресно“ сътрудничество. След това ще ви разкажем за най-стария манастир в цяла Европа, прочул се с много чудеса и знамения от свети Атанасий и ще си спомним за една паметна закуска, белязала началото на края на комунистическия строи у нас. В края на предаването ще се насладим на балкански джаз на световно ниво, който тази вечер завладява и Първо студио на БНР. Водещ на днешното предаване е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.39 - Новини от България

10.46 - Прогноза за времето у нас и по света

17.00 - Ще има ли напролет бърз влак Русе-Букурещ-Отопени? – Владимир Митев от Румънска редакция на Радио България „тръгна“ по следите на информация, която препечатаха редица авторитетни медии в България и Румъния през последните седмици. Каква се оказа истината за бързия влак и какви са изводите от „бързите новини“ ви разказваме в днешното предаване

25.52 - Атанасовден е! – на днешния празник ви разказваме за оцелелия 17 века манастир „Свети Атанасий Велики“ до град Чирпан, основан от самия светец през IV век

43.40 - Навършват се 35-ет години от закуската с Франсоа Митеран в София – Френският културен институт е домакин тази вечер на конференция и дискусия на тема „Минало и бъдеще на дисидентството: 35 години след закуската с президента Франсоа Митеран“ с участието на френския философ и есеист Мишел Елчаниноф. В събитието ще вземе участие и българската журналистка Копринка Червенкова, един от участниците в срещата с френския президент Митеран преди 35 години

54.58 - „Песен на деня“ – Концерт тази вечер в Първо Студио на БНР, част от проекта Нова европейска музика, ще представи авторска музика на гост-диригента Владимир Николов от Северна Македония, с участието на барабаниста Сърджан Иванович от Босна и българските му колеги Михаил Иванов и Антони Дончев. А в края на „България днес“ ще чуете композицията "Scream" от третия албум на "Николов-Иванович Ундектет" – "Dystopia"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00