Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 2 февруари 2024 г.

В „България днес“ на 2 февруари говорим отново за доходите и хората по български. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров в интервю специално за Радио България. Предстои и поредна среща-кауза, с която да се доближим до българите в Албания. Говори един български възпитаник, който днес е заместник кмет на албанска община и приема за своя мисия да работи за по-добрия живот на българското малцинство в родината си. В края на предаването ще припомним традициите около днешния Петльовден и ще научите защо група „Фанданго“ възпяха Атила. Водещ на петъчната „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.41 -  Новини от България

7.42 - Прогноза за времето у нас и по света

14.20 - По съседски- обзор на по-важното от Балканите 

25.05 – Защо продължаваме да сме държавата в ЕС с най-голям брой работещи бедни и защо доходите у нас не могат да компенсират актуалната инфлацията- Гергана Манчева разговаря с Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България

38.10 - Радио България при българите в Албания: Срещаме ви с Агрон Нурединай, заместник-кмет на албанския град Кукъс, който иска по-добър живот за българите в родината си 

51.30 - Петльовден е – на 2 февруари празнуваме мъжкия празник за плодовитост

56.45 - „Песен на деня“ – След почти десет години пауза, в края на 2023 г. група Фанданго издаде нов албум "Като птиците" и сингъл- „Атила“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00