Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 16 февруари 2024 г.

Днес Радио България отбелязва 88 години от своето начало! 88 години изпълнени с трудности, спечелени и изгубени битки, непознат изминат път в родината си, но ценен и търсен от всеки, докоснал се до магията наречена България и от всеки, който носи в сърцето си родината. Днес, когато светът бушува, хора умират, къщи се разрушават и грешките се повтарят ние ще говорим за силата и смелостта на професията журналист. За призванието да „показваш“ и „даваш“ себе си на другия. Ще попълним празнини като ви разкажем, благодарение на наш слушател, как Радио България е „говорело“ на полски език. Ще разровим старата преса, за да видим образа на програмата ни през очите на другите и ще ви срещнем с една жена отдала професионалния си път на каузата Радио България. Защото паметта е важно нещо, когато си твърдо решен да продължиш мисията. Честит празник, колеги, слушатели и приятели!

Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.38 - Новини от България

10.16 - Прогноза за времето у нас и по света

15.33 - По съседски – по-важното и интересно от Балканите през тази седмица

24.55 - Радио България на 88 - мисията продължава! 

30.15 - Когато БНР говореше на полски – радиолюбителят Ярослав Енджейчак от Полша разказва за предаванията на неговия език за и от България. Материал на Десислава Семковска 

44.50 - Интересни факти от историята на "Радио България" от печата 

52.25 - Повече от 15 години Соня Касаветова е главен редактор на „Българската редакция“ на Радио България и днес с убеденост казва, че „хората в Радио България имат независим, свободен дух” 

63.05 - „Песен на деня“ – „Коя си ти?“ на Алек Кирев 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал животът в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни..

публикувано на 23.04.24 в 19:00

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00