Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 22 февруари 2024 г.

В "България днес" търсим отговор на въпроса ще обърка ли бъдещето дигиталното ни настояще и защо все повече български деца стоят пред екраните, а не пред "хартиения прозорец" към света- книгата или навън, сред природата. Ще дадем и предложения, свързани със забавни събития в близките дни. Подготвили сме и една много емоционална и вдъхновяваща история за това как един бесарабски българин от Молдова лекува не само телата, но и душите на своите пациенти в България. За финал празнично и с музика ще отбележим 90-та годишнина от рождението на голямата българска певица Кичка Савова. Всичко това и още чуйте в "България днес" с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.38 - Новини от България

9.08 - Прогноза за времето у нас и по света

14.37 - Тревожни тенденции относно използването на електронни устройства сред българските ученици – колко време и какво визуално съдържание гледат малките българчета, какви изводи трябва да си направим като общество и като родители от изнесените данни от агенция "Сова Харис" БНР попита специалисти 

25.47- Идеи за приятни и интересни занимания извън екрана: През почивните дни децата ще могат за се научат да плетат мартеници в най-новия музей на Казанлък "Ахинора"

27.04 - Необичайни срещи с пернати посред зима- как щъркелът Данчо се прибра по-рано от очакваното в България и защо розово фламинго се разходи из жилищните блокове на Бургас

28.47- Град Априлци очаква хиляди гости за Празника на сланината и греяната ракия на 24 и 25 февруари

33.10 - Христина Димитрова от Радио Шумен на БНР ни предлага вдъхновяваща среща Д-р Евгений Кара – бесарабски българин от Молдова, който се радва на успешна практика в село Никола Козлево и на признателността на хората в околността

44.45 - "Песен на деня" – на днешния 22 февруари се навършват 90-години от рождението на една от най-значимите тракийски певици у нас- Кичка Савова. Как песните й ще „оживеят“ във виртуално национално турне и за всички събития, които ще бележат 2024 година и паметта на певицата Албена Безовска разговаря със Стефка Здравкова, председател на фондация "Кичка Савова" и дъщеря на изпълнителката 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 11 април 2024 г.

В „България днес“ на 11 април отбелязваме 60-та годишнина от първия български граждански презокеански полет, разговаряме с художничката и авторка на плакати Радослава Боор за плакатната изложба, посветена на правата на жените, която тя представя..

публикувано на 11.04.24 в 19:00

България днес – 10 април 2024 г.

В „България днес“ на 10 април ви разказваме за Рамазан Байрам – мюсюлманският празник с послание, срещаме ви с Елена Ганева-Роблес, преподавател на български и британски деца в Лондон. Разбираме и защо едно българско семейство загърби бизнеса си у..

публикувано на 10.04.24 в 19:00

България днес – 9 април 2024 г.

"Единство в многообразието"- мотото на Европейския съюз се превръща в свързващата нишка на историите, които сме ви подготвили в "България днес" на 9 април. От обичаите и традициите на мюсюлманите в страната ни в навечерието на Рамазан байрам, през..

публикувано на 09.04.24 в 19:00