Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 13 март 2024 г.

Ще се случи ли първата в историята ни правителствена ротация и как ще повлияе тя на обществото? Отговорите търсим в „България днес“ на 13 март. И още – българчетата от школа „Колорит“ на Майя Ананиева с поредно признание от международен конкурс, организиран от Центъра на ЮНЕСКО в град Троа, Франция. Специален гост в днешното предаване е София Илиева, която вярва във връзката между добрите обноски и успеха. Всичко това и още чуйте в „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.33- Новини от България

4.17 - Кръгла маса, посветена на първата годишнина от българо-румънското стратегическо партньорство в Букурещ

9.46 - Прогноза за времето у нас и по света

15.44 - Ще се намери ли формула за управлението в България? – Йоан Колев обобщава мнения на социолози и политолози, казани пред БНР, на прага на историческата за страната ни правителствена ротация или евентуални поредни предсрочни парламентарни избори

27.00 - Деца от плевенската арт школа "Колорит" с поредни международни отличия от конкурс за пластични изкуства, организиран от Центъра на ЮНЕСКО в град Троа, Франция- в днешното предаване припомняме думите на Майя Ананиева, основател и ръководител на школата, пред Радио България за българщината в сърцето на най-малките ни сънародници от целия свят, които тя обучава и онлайн в „Колорит“

37.11 - Специален гост в студиото на Радио България е София Илиева – българката от Марбея, която ни учи на добри обноски – разговор за ледена пързалка в София, която отвежда едно малко момиче в слънчева Испания

- За успеха, който изисква пълно отдаване и за вътрешната потребност да бъдем по-знаещи, по-възпитани и по-любезни.
- Защо и как един мултикултурен дом дава богатството от пет езика на децата в него
- Какво е лицето на България от дистанцията на три десетилетия живот навън

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал животът в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни..

публикувано на 23.04.24 в 19:00

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00