Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 8 април 2024 г.

Впуснете се в новата работна седмица с предаването "България днес". На 8 април отбелязваме Международния ден на ромите, началото на Панаира на детската книга в Италия и ще загатнем за таз-годишните изненади в пътуващия фестивал "Лятно Театро", който ще зарадва и сънародниците ни отвъд океана. А "политически" и "социален" превод на имената в бъдещия служебен кабинет на страната ни ще направят водещи експерти. Тези и други любопитни теми ви очакват в "България днес" с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.14 - Актуална информация от България и света

9.01 - Прогноза за времето у нас и по света

14.16 - Йоан Колев обобщава мнения и реакции на политолози и наблюдатели относно предложения служебен кабинет на Димитър Главчев

27.18 - Днес в Болоня, Италия, се открива 61-то издание на Международния панаир на детската книга. Чудесен повод да поговорим за българските детски книги, илюстратори и читатели днес и ще разберете какво каза специално за Радио България Венка Рагина, председател на Асоциация "Култура и книжовност", главен организатор на българския щанд на панаира

48.47- Пътуващият фестивал "Лятно Театро" сплотява семействата с изкуство, вълшебства и смях- Диана Цанкова разговаря с Емил Йорданов, режисьор, актьор и управител в компанията-организатор на проявата

61.25 – Посрещнете новите QSL-картички на БНР за 2024!

63.43 - "Песен на деня" – На 8 април отбелязваме Международния ден на ромите с изпълнение на един от най-емблематичните ромски изпълнители - Джони Илиев и композитора и диригент Минко Ламбов и тяхна песен "Paro sono (Тежък сън)"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00