Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 24 юли 2024 г.

Само след два дни светът ще бъде Олимпиада и всички погледи ще са отправени към спортните съоръжения в Париж. А ние се връщаме назад в историята по олимпийския път на България с помощта на главния уредник на Музея на спорта в София Катя Иванова, която е специален гост в програмата на Радио България тази сряда. Тази и още любопитни и интересни теми ви очакват в „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане! 

 2.06 - Актуална информация от България и света 

 7.54 - Прогноза за времето у нас и по света 

 12.05 – Как британското издание The Independent обяви, че Слънчев бряг предлага повече за по-малко от турския курорт Мармарис 

 18.30 – Знаете ли, че България е една от 14-те държави съоснователи и участници в Първите модерни Олимпийски игри в Атина през 1896 година? Защо страната ни е представена в тях от швейцарец?

*Кой е първият медал, който български спортист печели на лятна Олимпиада?

*Кои са златните медали, които може да видите в Музея на спорта?

 *Лесно ли спортистите се разделят с медалите си?

 *Кой двукратен олимпийски шампион оставя исторически „бележки“ върху спортния си колан в Музея? Всичко това и още любопитни олимпийски истории с български привкус разказва за Радио България Катя Иванова, дългогодишен уредник на Музея на спорта в София, часове преди откриването на XXXIII Летни Олимпийски игри в Париж

 55.05 – МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция 

 56.17 – Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа 

 60.00 - „Песен на деня“ – „Двамата с теб“ на младата група "Юпитер 7"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

В авиобазата край Пловдив няма да има съоръжения за ядрено оръжие

В авиобазата до с. Граф Игнатиево край Пловдив няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие. Това се казва в писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на..

публикувано на 24.07.24 в 11:08
Стокхолм и Отава

Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа

За значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция предупреждават от българското посолство в Стокхолм. В грама на представителството се отбелязва, че безработни, най-често с нисък социален и..

публикувано на 24.07.24 в 10:59

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02