Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Атанас Зафиров
Снимка: БТА

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма място за "аз", а за "ние", предаде БТА. "Искаме да предложим ляв модел на управление не самоцелно, а в името на българските граждани", подчерта още Зафиров.

Според и.ф. председател на БСП, обединението на левите партии "не просто ще гарантира" участието им в изборите, "не просто ще даде добър резултат", но и "ще даде заявка за спечелване на изборите". "Няма да успеят да ни уплашат, защото много ни подценяват, но оценката ще даде българският гражданин", посочи Зафиров и изтъкна, че "обединената българска левица има съюзник и това е българският гражданин". 

"Сигурен съм, че от днес политическият пейзаж в България е много по-различен, вече има реална алтернатива и тя се нарича "БСП - Обединена Левица", заяви Зафиров, след подписването на споразумение за обединението. Под него се подписаха близо 20 политически субекта от ляво-център. По думите на Зафиров, през следващата седмица предстои да се присъединят още няколко партии към коалицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският парламент грейна в синьо и жълто по случай Деня на независимостта на Украйна

По случай Деня на независимостта на Украйна историческата сграда на българския парламент беше осветена с цветовете на украинското знаме. “ Отбелязването на Деня на независимостта на Украйна е израз на солидарността на България със стремежа на..

публикувано на 25.08.24 в 09:02
Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09
Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17