Слушайте!

Детски ясли за птици, плаващи острови, музей и екопътека – добре дошли в резервата „Сребърна“

Намираме се накрая на България, съвсем близо до град Силистра, където Дунав напуска територията на страната ни и продължава през Румъния, за да се влее в Черно море. Едва на 17 км от най-северния български град, въздухът е кристален, а погледът се..

публикувано на 09.08.23 в 10:30

По следите на звездите в района на Камен бряг

От това лято гостите на село Камен бряг (на Северното Черноморие) могат да наблюдават звездите от модерната астрономическа обсерватория в двора на кметството. Съоръжението е с автоматизиран купол и с 360 градусов обхват, позволяващ да се проследява..

публикувано на 07.08.23 в 13:50
Кенет Мертен и Зарица Динкова

България иска да привлича повече американски туристи

България има потенциал да привлече повече американски туристи. Около това се обединиха посланикът на САЩ Кенет Мертен и министърът на туризма Зарица Динкова. "Страната ни може да предложи много културни и природни забележителности, които да предизвикат..

публикувано на 05.08.23 в 14:46

Бургаското летище посрещна едномилионния си пътник

Със седмица по-рано в сравнение с миналата година, на Южното Черноморие беше посрещнат милионният турист. Това е Ивон Бекер, която пристигна със семейството си с полет от Берлин за почивка в Обзор. Чартърният самолет беше посрещнат с воден салют...

публикувано на 02.08.23 в 13:49

Наплив към планините в разгара на непоносимите жеги

Това лято планинските ни хотели, къщи за гости и хижи, се радват на голям туристически интерес, особено през уикендите, когато е почти невъзможно да откриете свободни места, показва проверка на Радио България. Някои бази са предварително..

публикувано на 01.08.23 в 13:18

Камен бряг вече предлага на туристите и астрономическа обсерватория

Автоматизирана астрономическа обсерватория с купол бе открита в двора на кметството в с. Камен бряг. Телескопът е с 360° обхват и дигитална камера за заснемане на небесните обекти. Обсерваторията е изградена по проект „Съвместен отворен прозорец към..

публикувано на 30.07.23 в 16:10

Къмпинг у нас предлага почивка на самообслужване

На къмпинг в Пловдив? Вероятно ви звучи странно, но древният град в западната част на Горнотракийската низина предлага и тази възможност за любопитните да се запознаят с неговото богато културно-историческо наследство. Изненадите за тях, обаче, не..

публикувано на 29.07.23 в 11:25
Арт фест с. Горна Липница

Министерството на туризма започва кампанията “Моето лято в България”

“Моето лято в България” е кампания на Министерството на туризма, която насърчава туристите да снимат любимото си място за почивка у нас. Предложенията ще излязат на фейсбук страницата на ведомството и събралите най-много харесвания кадри ще бъдат..

публикувано на 28.07.23 в 13:33

Милена Джусто е пътник №1 000 001 на варненското летище

Летище Варна посрещна милион и първия си пътник за тази година – логистик мениджъра в областта на модата Милена Джусто, която приiтигна от Виена заедно с 11-годишната си дъщеря Ребека на гости на роднини в града. Тя беше изненадана с цветя и подаръци от..

публикувано на 26.07.23 в 18:17

За свойствата на лечебната кал или „черното злато“ на Поморие

Лиманната кал, извличана от Поморийското езеро, е с хилядолетна история. Първите данни за природния феномен и лечебните му свойства датират от 547 г. пр. Хр.. Траките са го наричали „Свещеното езеро на трите нимфи“.В наши дни калолечебният център на..

публикувано на 25.07.23 в 11:05