Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një punëtor në Bullgari në orë mesatarisht krijon 29.2 leva (14.93 euro) të PBB-së

Foto: Pixabay

Në Bullgari punojnë 3.5 milionë njerëz. Sipas të dhënave paraprake për vitin 2022, PBB-ja për të punësuar do të rritet në terma realë me 2.1 për qind krahasuar me një vit më parë, njofton Instituti Kombëtar i Statistikave. Struktura e punësimit sipas sektorëve ekonomik në vitin 2022 krahasuar me vitin 2021 tregon rritje të peshës relative në sektorin e shërbimeve dhe ulje të peshës relative në sektorin e bujqësisë. Një punonjës përbën 47 224.4 leva (24 145.46 euro) të vëllimit aktual të produktit të brendshëm bruto dhe çdo punonjës krijon një mesatare prej 29.2 leva (14.93 euro)  të PBB-së për orë të punës.


Më shumë nga rubrika

Edhe një herë po vonojnë nisjen e terminalit të gazit në Aleksandropolis

Terminali i gazit të lëngshëm në Aleksandropolis - Greqi do të hyjë zyrtarisht në funksionim tregtar më 1 maj. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit, ku u diskutua për çmimet e gazit natyror në Bullgari nga..

botuar më 24-02-28 11.37.PD

A po i vjen fundi diktatit të tre operatorëve celularë në tregun e shërbimeve të telekomunikacionit në vendin tonë?

Rritja e çmimit të shërbimeve celulare me normën e inflacionit vjetor, e cila u njoftua në mesin e janarit, erdhi si një dush i akullt për një numër të madh përdoruesish të prekur. Arsyeja është se ky është një tjetër element i inflacionit në rritje të..

botuar më 24-02-27 7.30.PD

Banka Kombëtare Bullgare pret rritje ekonomike, investimet në prona të paluajtshme po vazhdojnë

Banka Kombëtare Bullgare pret që tendenca drejt ngadalësimit të rritjes ekonomike të ndalet. Në gjysmën e parë të vitit 2024, ekonomia do të rritet e mbështetur nga perspektiva e përmirësuar e kërkesës së jashtme për mallra dhe shërbime bullgare,..

botuar më 24-02-26 10.58.PD