Часът на репортера

Some Details

Що е то хигиена на ума?

С този въпрос ще започне предаването „Часът на репортера“ на 19-ти ноември. С уговорката, че във времето от 11,00 до 12,00 само ще подхване темата, отговора на този въпрос ще търсим заедно с психолози, преподаватели по йога и специалисти, които изучават..

публикувано на 19.11.19 в 10:09
Студио,микрофон

Говорят новоизбраните кметове

Доколко светло е „светлото бъдеще“, обещано по време на предизборната кампания? В „Часът на репортера“ на 12 ноември очаквайте разговори с новоизбраните кметове на петте областни града в обхвата на радио Шумен – Русе, Шумен, Разград и Търговище. За..

публикувано на 11.11.19 в 14:11

За войната по пътищата в "Часът на репортера"

Само от началото на тази година по пътищата на страната са загинали близо 500 души. Как да обърнем статистиката? Кой е виновен – пътната настилка, липсата на знаци и маркировка, недостатъчно обучени шофьори, какъв е изходът от апокалипсиса, който..

публикувано на 05.11.19 в 09:31

ДОНОРСТВОТО

За донорството ще говорим днес. Най-интимното, лично решение да дариш част от себе си след смъртта си, или пък приживе. Трудно решение, продиктувано от най-възвишените чувства - състрадание и щедрост в името на живота. Радио Шумен, Часът на..

публикувано на 29.10.19 в 09:53

Престъпление и наказание в "Часът на репортера"

Има ли проблемни деца или проблемът е на друго място? – това е въпросът, който поставяме в предаването „Часът на репортера“ на 22 октомври. 8% от всички престъпления в Шуменско през миналата година са извършени от малолетни и непълнолетни. Това..

публикувано на 21.10.19 в 17:12

Какво ядат децата ни?

„Докога държавата ще дава пари за безплатни закуски, които учениците изхвърлят в кошчетата?“ Това е темата на предаването „Часът на репортера“ на 15 октомври - вторник. Очаквайте репортаж с деца от първи до четвърти клас от две шуменски училища и..

публикувано на 15.10.19 в 09:20

За по-чиста природа в "Часът на репортера"

Как да повишим екологичната си култура? Какво може да направи  всеки един от нас, за да предотврати замърсяването на природата? Къде и как гражданите могат да подават сигнали за „находища“ от боклук и кой се грижи тези боклуци да бъдат прибирани? Как..

публикувано на 08.10.19 в 10:14

Дигиталната дрога

Дигиталната зависимост или пристрастяването на децата и учениците към дигиталните устройства – това е темата в днешното издание на предаването "Часът на репортера". Проблемите на тази нова мания сред малките, а и сред големите, ще коментираме с психолози,..

публикувано на 01.10.19 в 08:22

"Часът на репортера" с технически паспорт

Техническите паспорти на сградите у нас – необходими или поредният харч? До края на 2022 година всички трябва да имаме технически паспорт на жилището си. Изискването не е от днес, не е от вчера, не е от преди година. Задължението беше..

публикувано на 24.09.19 в 10:06

Чумавото лято

Чумавото лято ще бъде тема в първото за сезона издание на предаването „Часът на репортера“ на Радио Шумен. Адекватни ли бяха мерките на Агенцията по храните в борбата с африканската чума по свинете? Какво не успя да свърши държавата и какви са новите..

публикувано на 09.09.19 в 17:15