Programi i ditës

Makiko i dhuroi reporterit tonë një kavanoz me lutenica, të sjellë nga Japonia

Ljutenitsa, dhe tani byreku - Makiko dëshiron të imponojë një tjetër ushqim bullgar në Japoni

Një grua japoneze udhëtoi 13 000 kilometra për të vizituar qytetin bullgar Plovdiv dhe për të mësuar të gatuajë një byrek. Makiko Miura është një prodhuese e ljutenicës bullgare në prefekturën japoneze Yamagata, ku delikatesa jonë e prodhuar në..

botuar më 23-10-22 1.35.MD

Pse dhe si të bëhemi "Mbrojtës i Ariut"?

Në korrik, ariu Nikolla u shpëtua në një aksion të përbashkët të ekipit të shpëtimit të arinjve të WWF, të zyrtarëvepyjorë nga institucionet shtetërore dhe të organizatës joqeveritare “Katër putrat”. Nikolla kaloi disa kohë në Parkun e Arinjve..

botuar më 23-10-22 9.55.PD

Dy ditë me traditat e bullgarëve besarabë në Sofje

Më 21 dhe 22 tetor para Pallatit Kombëtar të Kulturës në Sofje mbahet Festa e Bullgarëve të Besarabisë . Veprimtaria është pjesë e programit të festimit të Ditës së Bullgarëve Besarabë - 29 tetorit. Ajo lidhet me datën e shenjtërimit të kishës..

botuar më 23-10-21 10.05.PD

Modelet botërore të makinave elektrike konkurrojnë në "EV Tour 400 Gara e Madhe"

Sa kushtojnë makinat elektrike, a ka mjaft stacione karikimi në Bullgari, a mund të shkosh në det e të kthehesh me një makinë elektrike, a mund ta "rrëmbejë" një makinë elektrike pronarin e saj? Këto dhe pyetje të tjera do të marrin përgjigje..

botuar më 23-10-21 9.35.PD

Urban Wine Fest e pushton Plovdivin

Dita Ndërkombëtare e Mavrudit do të festohet në Plovdiv më 21 dhe 22 tetor me një program të pasur. Vizitorët në Urban Wine Fest - Plovdiv 2023 do të kenë mundësinë të shijojnë më shumë se 40 varietete vendase të verës të paraqitura nga ekspertët..

botuar më 23-10-21 8.05.PD
Edhe në Shqipëri mirëpresin me bukë e kripë

Një ekip i “Radio Bullgarisë” për vizitë te bullgarët në Shqipëri

Nga data 20 deri më 24 tetor 2023, një ekip i Radio Bullgarisë është duke bërë një vizitë pune në Shqipëri. Qëllimi i gazetarëve është të takohen dhe të bisedojnë me përfaqësues të pakicës kombëtare bullgare, institucioneve arsimore dhe shoqatave..

botuar më 23-10-20 11.35.PD
Foto: Arkiva personale

Javor Hristov krijon lodra ndërtimi 3D të printuara duke përdorur teknologji moderne

Në ndjekjen e një ëndrre, duhet të  heqësh  dorë nga barra e  pritshmërive  dhe thjesht të  ndjekësh  shenjat  që të dalin gjatë  rrugë s . Dhe kur të  humbasësh edh e gjurmën fundit dhe t a  gje sh  veten në një vend të panjohur,..

botuar më 23-10-19 7.05.PD

A do ta kapërcejmë segregacionin e fëmijëve romë në shkolla - hapat legjislativë dhe lufta kundër stereotipave

"Pa segregacion: arsim i mirë për të gjithë fëmijët romë" - ky mesazh u drejtua fuqishëm nga Parlamenti Evropian dhe u bë thirrje vendeve anëtare të BE-së të përgatisin strategji për eliminimin e segregacionit, metoda gjithëpërfshirëse..

botuar më 23-10-18 5.38.MD

Déjà vu – “të ardhurit” po nxitojnë sërish drejt qendrave të votimit

Në prag të zgjedhjeve vendore po shfaqen sërish dyshimet për një migrim të brendshëm të organizuar dhe të dokumentuar të zgjedhësve me qëllim ndikimin në rezultatin e votimit. Fenomeni në fjalë përsëritet në të gjitha zgjedhjet lokale dhe..

botuar më 23-10-18 12.22.MD

Ngjyra dhe emocione përcollën pakicat kombëtare në Shqipëri

Liderët e BE-së dhe ata të Ballkanit Perëndimor u mblodhën në Tiranë, për të marrë pjesë në samitin e Procesit të Berlinit, i cili zhvillohet për herë të parë në një vend joanëtar. Në momentin e shkrepjes së fotos zyrtare, liderët botërorë patën..

botuar më 23-10-17 9.10.MD