Programi i ditës

Në fokusin e Evropës - përvjetori i luftës në Ukrainë, NATO dhe sfidat dhe të panjohurat e reja pas fjalimit të Trump

Në prag të përvjetorit të dytë të luftës midis Rusisë dhe Ukrainës, si dhe në vitin e një numri zgjedhjesh kyçe për të ardhmen e botës - për presidentin amerikan dhe për një përbërje të re të institucioneve evropiane, si dhe në vitin e përvjetorit të..

botuar më 24-02-21 8.40.PD

Bullgarët kanë më shumë frikë nga sëmundjet, varfëria dhe lufta

Frika më e madhe e bullgarit është se ai ose të afërmit e tij do të sëmuren /43,3%/ ose do të bien në varfëri /për 36,7%/. 33.5% e bullgarëve e zhvendosin luftën në vendin e tretë mes kërcënimeve, sipas një sondazhi përfaqësues të agjencisë..

botuar më 24-02-20 2.25.MD

Vizitë në shkollën e së dielës "Vasill Levski" në Leeds

Nuk ka statistika të sakta për numrin e bullgarëve në qytetin anglez Leeds. Mirëpo, ne e dimë se atje, si dhe në qytete të tjera të Britanisë së Madhe, ekziston një shkollë e së dielës që mban emrin “Vasill Levski”. E themeluar në vitin 2016, sot ajo..

botuar më 24-02-19 5.05.PD
Pamje nga Gora

Bullgarët në Gorë ruajnë gjuhën dhe kulturën e tyre, por kanë nevojë për mbështetje - Pjesa I

Bullgarët në Shqipëri, të njohur si pakicë kombëtare në vitin 2017, jetojnë si në qytetet më të mëdha të vendit, ashtu edhe në vendbanimet më të vogla, disa prej të cilave ndodhen në zona malore të vështira për t'u arritur. Kështu ndodh me fshatrat në..

botuar më 24-02-17 11.30.PD

Radio Bullgaria - misioni vazhdon

88 vjet pas transmetimeve të para të radios bullgare jashtë vendit dhe 87 vjet pas hyrjes masive të programeve në gjuhë të huaj në median e parë elektronike në vendin tonë, edhe sot ekipi i Radio Bullgarisë vazhdon misionin e tij për ndërtimin e..

botuar më 24-02-16 4.02.MD

Fakte interesante nga historia e "Radio Bullgarisë"

Në vitin 1936 "Radio Sofja" (sot Radioja Kombëtare Bullgare) filloi transmetimin e programeve jashtë shtetit përmes një radiotransmetuesi me valë të shkurtra, i cili fitoi popullaritet si Radiostacioni "Elsa". Sot, Programi "Radio Bulgaria" e..

botuar më 24-02-16 2.24.MD
Radioja Kombëtare Bullgare

BNR e vë fillimin e një serie audio vizuale për nxënës

Duke filluar nga muaji tjetër, Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) planifikon të zhvillojë dy seri të reja audio-vizuale që synojnë audiencën e shkollës, njoftoi Ivo Todorov, Drejtor i Drejtorisë së Programeve Digjitale të Radios Kombëtare Bullgare gjatë..

botuar më 24-02-15 6.11.MD

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore vazhdon të mbajë titullin për universitetin më prestigjioz në Bullgari

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore (UNSS) mori edhe një vit “Oskar Akademik”, njoftoi BTA. Sistemi i vlerësimit të shkollave të larta e përcakton UNSS si një shkollë të lartë me akreditimin më të lartë institucional. Sipas punëdhënësve..

botuar më 24-02-15 10.46.PD
Aleksandër Georgiev

Në Kuvendin Popullor u hap një ekspozitë bamirësie kushtuar fëmijëve me autizëm

"Me dashuri për ngjyrat" e autorit të ri Aleksandër Georgiev është një ekspozitë bamirëse për mbështetjen dhe zhvillimin personal të fëmijëve me autizëm, njoftoi BTA. Në hapjen e saj në Sallën e Mermerit të Kuvendit Popullor, autori u uroi..

botuar më 24-02-14 5.10.MD

Direktiva "E drejta e riparimit": a po vjen fundi i modelit "merr, bën, hedh"

Në të ardhmen, do të jetë shumë më e lehtë dhe më e lirë të riparojmë pajisjet tona shtëpiake, madje edhe telefonat inteligjentë, në vend që të blejmë të reja dhe më të shtrenjta - kjo garantohet nga legjislacioni i ri evropian. Në vend të një garancie..

botuar më 24-02-14 1.35.MD