Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rajonet për planifikimin e subvencioneve në Bullgari mbeten 6

Foto: arkiv

Rajonet për planifikimin e subvencioneve në Bullgari nuk do të bëhen më pak dhe mbeten siç deri tani - gjashtë. Në bazë të tyre do të vazhdojnë të përvetësohen fondet evropiane gjatë periudhës së ardhshme programore 2021-2027. Pas bisedimeve me Eurostatin Ministria e zhvillimit regjional shpalli se ruhet situata e deritanishme. Për shkak të pakësimit të popullsisë në regjionin veriperëndimor dhe në atë qendror verior  nën minimumin prej 800 000 banuesish  u punuan 3 variante për ndryshime. 3 regjionet e planifikuara veriore në Bullgari janë disa nga më të pazhvilluarat në Bashkimin Evropian, prandaj kanë nevojë prej politika sektoriale dhe financim evropian për gjallërimin e bashkive.


Më shumë nga rubrika

Cilësia e Planit bullgar të Rimëkëmbjes është me rëndësi më të madhe për BE-në

Cilësia e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë është më e rëndësishme sesa shpejtësia e pagesave në kuadër të tij, tha kreu i Përfaqësisë së Komisionit Evropian në Bullgari Cvetan Kjullanov. Sipas tij, Komisioni Evropian zakonisht miraton..

botuar më 21-10-18 11.38.PD

17.59% janë të sapo infektuarit me koronavirus gjatë 24 orëve të fundit

1000 janë rastet e reja të Covid-19 në vend gjatë 24 orëve të fundit, sipas portalit coronavirus.bg. 17.59% janë mostrat pozitive nga 5683 testet e kryera. 86.6 për qind e personave të sapo infektuar janë të pavaksinuar. Numri i pacientëve..

botuar më 21-10-18 9.02.PD

Gati 16% janë testet pozitive për Covid-19 gjatë 24 orëve të fundit

1867 janë rastet e reja të koronavirusit në vendin tonë për 24 orët e fundit, ose 15.81% e 11 811 testeve të kryera. 85.54% e të infektuarve janë të pavaksinuar, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit në mesnatë. Më shumë janë rastet në Sofje..

botuar më 21-10-17 10.27.PD