Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Azerbajxhani mbështetet tek qendra e shpërndarjes së gazit “Ballkan”

Ministrat Ekaterina Zaharieva dhe Elmar Mamadjarov
Foto: mfa.bg

Azerbajxhan beson se qendra bullgare e shpërndarjes së gazit “Ballkan” do të ndihmojë furnizimin me gaz natyror jo vetëm të Bashkimit Evropian, por edhe të gjitha shteteve të Ballkanit Perëndimor, tha në Baku Ministri i jashtëm i Azerbajxhanit Elmar Mamadjarov, i cili u takua me homologen e tij bullgare Ekaterina Zaharieva. Të gjitha projektet në degën e energjetikës zhvillohen brenda afateve të paracaktuara dhe Bullgaria është një pikë e rëndësishme e transitit të gazit, tha Mamadjarov. Mendoj se Korridori Jugor i Gazit është i rëndësishëm për tërë regjionin, jo vetëm për vende të ndryshme. Lidhja ndërsistemore e gazit Bullgari-Greqi do të na sigurojë diversifikim të vërtetë energjetik. Po punojmë për realizimin e projektit për qendrën shpërndarëse “Ballkan” dhe për konektivitetin e rrjetit tonë energjetik me të gjitha shtetet fqinje, i shpjegoi mikpritësit Ministrja Zaharieva.


Më shumë nga rubrika

Ministrja Temenuzhka Petkova

Bullgaria është pjesë e pandarë e korridorit të katërt evropian të gazit

Ne jemi pjesë e pandarë e Korridorit Jugor të gazit nëpërmjet interkonektorit Greqi-Bullgari. Korridori i katërt i gazit për Evropën është me rëndësi të madhe gjeostrategjike për diversifikimin e furnizimeve të gazit për vendin dhe për regjionin, tha..

botuar më 20-02-28 7.28.MD

Bullgaria nuk është e kërcënuar nga migrantët në kufirin turk

Bullgaria nuk është e kërcënuar nga migrantët në kufirin turk, tha Kryeministri Bojko Borisov pasi bisedoi në telefon me Presidentin turn Recep Erdoğan. Të dy do të takohen diten e hënë. Bullgaria vlerëson lartë kontributin e Turqisë për përballimin e..

botuar më 20-02-28 6.26.MD

Bullgaria është vendi me vdekshmëri më të lartë në botë

Bullgaria është vendi me vdekshmëri më të lartë në botë, tregojnë të dhënat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Koeficienti i vdekshmërisë është 15.4 për 1000 veta. Sipas Organizatës në fjalë shkaqet për këtë shkallë të lartë të mortalitetit në..

botuar më 20-02-28 4.53.MD