Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sondazhi i parë për naftë dhe gaz rreth qytetit Silistra nuk dha rezultatin e kërkuar

Foto: BNR-arkiv

Shpimi i parë për naftë dhe gaz rreth qytetit Silistra në bregdetin bullgar të Detit të Zi është i pasuksesshëm. Në fund të muajit mars kompania “Shel Interneshënël Eksplorejshën end Divelëpmënt Italia S.P.A.” në të cilën një pjesë prej 50% ka “Shell”, 30% janë të kompanisë australiane “Udsajd Enerxhi”, kurse kapitali tjetër është i firmës spanjolle “Repsol”, zhvilloi një shpim tremujor në bllokun “Han Kubrat”. Bashkimi po studion edhe një pjesë tjetër, por në bregdetin verior të Detit të Zi. Rreth qytetit Silistra janë zbuluar depozita të hidrokarbureve, por ato nuk janë të përshtatshme për një fitim komercial, thuhet në raportin e “Udsajd”. Sondazhi është i vulosur dhe po ndërmerren studime për sondazhe të reja të ardhshme në bllok.


Më shumë nga rubrika

Bullgarët shënojnë 24 Majin me procesione dhe ngjarje festive

Me veprimtari festive në mbarë vendin dhe në hapësirën shpirtërore bullgare jashtë, komuniteti bullgar feston Ditën e Vëllezërve të Shenjtë Kirill dhe Metodij, e alfabetit bullgar, iluminizmit dhe letërsisë sllave. Kulmi i festës në Sofje ishte..

botuar më 23-05-24 2.12.MD

Emigrantë të paligjshëm u kapën në një lagje periferike të Sofjes

11 emigrantë të paligjshëm nga Siria u arrestuan pranë lagjes Vlladaja të Sofjes pas një ndjekjeje policore natën e 24 majit. U ndaluan edhe dy serbë - një shofer dhe shoqëruesi i tij, të cilët po ngisnin një furgon në të cilin ndodheshin emigrantët...

botuar më 23-05-24 1.42.MD

“Freedom House” nuk evidenton rënie apo përparim të demokracisë në Bullgari

Bullgaria u vlerësua si e paaftë për të ndryshuar gjatë vitit të kaluar. Në renditjen e saj, organizata “Freedom House” e vendos edhe për një vit tjetër në kategorinë e vendeve me “paqëndrueshmëri të përhershme” dhe e vlerëson si një “demokraci gjysmë..

botuar më 23-05-24 11.52.PD