Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

1750 sisorë të përngjashëm të balenës u regjistruan në pellgun e Detit të Zi

Foto: BGNES

Përfundoi studimi më i madh i sisorëve të përngjashëm të balenës në pellgun e Detit të Zi. Në auktorin e pesë shteteve detare – Rumania, Bullgaria, Ukraina, Turqia, Gjeorgjia u regjistruan 1750 sisorë të përngjashëm të balenës, njoftuan nga Organizata “Ballkani i Gjelbër”. Brenda tre javëve dhe pas kalimit të më se 12 000 kilometrave me avion vëzhgues nga pesë shtete studiuan gjendjen e ekosistemit të Detit të Zi dhe monitoruan gjitarët e përngjashëm të balenës. Nga  Organizata “Ballkani i Gjelbër” njoftojnë se Deti i Zi si një sistem i mbyllur është tepër i ndikuar nga veprimtaria njerëzore. Prandaj projekte të tilla të monitorimit ndihmojnë për mbledhjen e informacionit të rëndësishëm për gjendjen e resurseve detare.

Më shumë nga rubrika

Po shkojmë drejt bishtit të epidemisë së Covid-19

Vëzhgohet një “lodhje” e epidemisë, tha para mikrofonit të Radios Kombëtare Bullgare prof. asoc. Georgi Popov, shfi i Klinikës së Sëmundjeve Ngjitëse pranë Akademisë Ushtarako-Mjekësore dhe anëtar i Shtabit Operativ Kombëtar për kundërvënien e..

botuar më 20-05-31 11.14.PD

Gjatë qershorit 60% prej të shkurtuarve për shkak të pandemisë do të kthehen në punë

Gjatë dy javëve të fundit ka një tendencë të qëndrueshme të lidhur me ndryshimin e raportit mes të regjistruarve në zyrat e punësimit dhe të punësuarve, informuan nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale. Në javën e fundit të gjendjes së..

botuar më 20-05-31 10.21.PD
Ekaterina Zaharieva dhe Ivica Daçiç

Ministrat e punëve të jashtme të Bullgarisë dhe Serbisë biseduan për pandeminë

Ministrat e punëve të jashtme të Bullgarisë, Ekaterina Zaharieva, dhe të Serbisë, Ivica Daçiç, zhvilluan bisedë telefonike. Dy ministrat, të cilët janë dhe zv.kryeministra, konstatuan se falë masave parandaluese të ndërmarra në kohën e duhur..

botuar më 20-05-31 9.49.PD