Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Akademia Kombëtare e Arteve paraqet historinë e diplomacisë bullgare përmes prizmit të artit

Galeria e Akademisë Kombëtare të Artevemirëpret një ekspozitë kushtuar 140 vjetorit të krijimit të Shërbimit Diplomatik Bullgar. Punimet u zgjodhën nga koleksioni i Fondit Artistik të Ministrisë së Punëve të Jashtme, i cili ka mbledhur gjithsej 3000 punime. Ekspozita “Diplomaci dhe Art”, e cila zgjat deri më 23 shtator përfshin 21 punime të artistëve të shquar bullgarë, të cilët gjurmojnë zhvillimin e diplomacisë bullgare nga dekada e parë deri në dekadën e fundit të shekullit 20-të. Me ndërtesat e bukura të ambasadave bullgare dhe të piktorëve që punuan në to, gjithashtu u theksua historia e institucionit diplomatik. Po ashtu janë treguar urdhrat dhe nderimet e krijuara gjatë viteve të shtetit të ri bullgar, me të cilat u dekoruan burra shteti bullgarë dhe diplomatë te huaj.  Një vend i veçantë i jepet parkut të skulpturave të Ministrisë së Punëve të Jashtme, si dhe krijimit të simboleve të rëndësishme të sovranitetit shtetëror-kartëmonedhave dhe monedhave bullgare.


Galeria

Më shumë nga rubrika

Paco Martin: “Më pëlqen të theksojë bukurinë e ditëve të përditshme”

Si shprehen emocione me lapsa me ngjyra? Këtë do tua thotë më mirë piktori spanjoll Paco Martin. Lapsat me ngjyra janë mënyra e tij shprehëse dhe ai me kënaqësi eksperimenton me forma, vëllime, tekstura dhe përbërje, që të mundohet të rikrijojë..

botuar më 21-06-14 10.36.PD

Skulptori Pavell Kojçev me një provokacion të ri artistik – “Larja”

Nga bregu i pellgut afër fshatit Osikovica shtrihet një pamje e jashtëzakonshme - një larje e përbashkët e kafshëve të egra dhe e personaliteteve me famë botërore. "Larja" është një provokacion tjetër artistik i skulptorit Pavell Kojçev, me të..

botuar më 21-06-09 7.15.PD
Andrei Ciubotaru

Arti rumun prezantohet në Galerinë e Qytetit në Varna

Vepra të reja grafike dhe skulpture nga 15 autorë të njohur rumunë, profesorë në Universitetin e Arteve në Bukuresht "UNArte" mund të shihen në Galerinë e Arteve të Qytetit "Boris Georgiev" - Varna deri më 15 qershor. Kuratori i projektit është..

botuar më 21-06-06 11.45.PD