Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria kërkon ndërprerjen e marrëveshjes së paleverdishme me termocentralin amerikan

Termocentrali "Maritsa Iztok 3"
Foto: BGNES

Qeveria i dha mandat ministres së energjetikës Temenuzhka Petkova për negociata me kompaninë “Contur Global” për ndërprerjen e marrëveshjes për blerjen e korrentit nga ana e shtetit. Marrëveshja për blerjen e energjisë elektrike nga shteti me çmime të llogaritura pa respektuar parimet e tregut të lirë është lidhur në vitin 2001 ndërmjet “Kompanisë Elektrike Kombëtare” dhe “Contur Global Maritsa Iztok 3”.

Motivi për ndryshimin e kërkuar është vendimi i Komisionit Evropian për hapjen e çështjes gjyqësore kundër Bullgarisë për shkeljen e ambientit të konkurrencës. Sipas rregullave të BE-së marrëveshja në fjalë në fakt është ndihmë nga ana e shtetit bullgar për një kompani private – një praktikë që nuk lejohet në BE. Ankesa ishte paraqitur në Bruksel nga organi shtetëror i mbikëqyrjes – Komisioni i Kontrollit të Energjisë dhe Ujit.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari – Dita e 206

Nuk ka krizë shëndetësore me Covid-19 në Bullgari Nuk ka krizë shëndetësore me Covid-19 në Bullgari. Hartohen kritere të qarta dhe të sakta për numrin e të sëmurëve me koronavirus në rajone. Nuk duhet të krijojmë ndjenjën e panikut dhe..

botuar më 20-09-29 7.36.MD
Trioja e Helmuar

Protestat në Bullgari po vazhdojnë

Pranë shatërvanit para Presidencës në Sofje po grumbullohen pjesëmarrësit në mbrëmjen e 83 të protestave me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë së Kryeministrit Bojko Borisov. Para hyrjeve të Këshillit të Ministrave dhe të Kuvendit Popullor ka prani..

botuar më 20-09-29 7.32.MD
Mustafa Karadajë

Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë bëri thirrje për dialog për daljen nga kriza politike

“Sulmi i protestuesve kundër Lëvizjes për të Drejta dhe Liritë (DPS) /partia e tirqve etnikë dhe myslimanëve të tjerë në Bullgari/ tregon mungesën e perspektivës, mungesën e vizionit të qartë dhe të ideve nga ana e organizatorëve të protestës”...

botuar më 20-09-29 4.26.MD