Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nuk ka pasur arsye teknike për ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të BNR-së

Foto: Ani Petrova, BNR

Nuk ka pasur arsye teknike për ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të Radios Kombëtare Bullgare “Horizont” më 13 shtator nga ora 06.00 deri më 11.00. Ky është përfundimi i hetimit të Prokurorisë të bërë me urdhër të Prokurorit të Përgjithshëm Sotir Cacarov. 

Kjo “heshtje” e BNR-së provokoi skandal të madh politik në Bullgari të lidhur me lirinë e shprehjes, sepse ndërprerja e transmetimit ishte bërë pasi gazetarja dhe drejtuese e emisionit të mëngjesit Silvija Velikova ishte detyruar të mos marrë pjesë në emision për shkak të pozitës së saj të shprehur në eter. Ajo është reportere, e cila e ndjek drejtpërsëdrejti sektorin e drejtësisë dhe është e njohur me qëndrimin e saj kritik kundër kandidatit për Kryeprokuror të ri të Bullgarisë Ivan Geshev.  

Radioja Kombëtare Bullgare është objekt strategjik me detyrë që në raste krizash t’i informojë qytetarët. Prandaj licenca e saj është për program 24 orësh. Çështja tashmë është në kompetencën e Prokurorisë së Qytetit të Sofjes, e cila duhet të shprehë vendimin e vet për këtë në se drejtori teknik i Radios Kombëtare Bullgare Pllamen Kostov ka kryer krim.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 230

Nuk anulohet karantina për personat e kontaktit në rast testi negativ Dallimi në urdhrin e ri të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov që hyn n fuqi nga 23 tetor, është në ditët kur njerëzit janë nën karantinë. Nga 14 ato ditë..

botuar më 20-10-23 5.57.MD

Dallime shtetërore për bullgarë me kontribut në kulturë dhe në mjekësi

Presidenti Rumen Radev dekoroi bullgarë të dalluar. Me urdhrin “Shenjtor Kirill dhe Metodij” me gjerdan u dalluan profesoresha e folklorit Elena Kuteva-Tëpkova, regjisorja Maja Vapcarova dhe këngëtarja popullore Tatjana Sërbinska. Po ky..

botuar më 20-10-23 5.34.MD
Marijana Nikollova dhe Mehmet Ersoj

Bullgaria u bëri thirrje Turqisë dhe shteteve ballkanike që të mos mbyllin kufijtë

Ministrja e turizmit Marijana Nikoliova bisedoi me homologun e saj turk Mehmet Ersoj, transmetoi BTA. Investimet që Bullgaria dhe Turqia bënë në lidhjet transportuese japin rezultatet e tyre. Turqia është ndër pesë partnerët më të mëdhenj tregtarë..

botuar më 20-10-23 5.21.MD