Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një platformë online u ndihmon bullgarëve të vegjël jashtë shtetit të mësojnë gjuhën e tyre amtare

Foto: srichka.bg

Në sajë të një platforme online fëmijët bullgarë, të cilët jetojnë jashtë shtetit do të mund të mësojnë gjuhën bullgare në shtëpi. Pavarësisht se në cilin vend jeton, secili do të mund të mësojë në sajtin e akademisë së gjuhës bullgare "Srichka".  Me qenë se në vendbanimet e vogla nuk ka shpesh shkolla bullgare të ditës së diel, ku zakonisht bullgarët jashtë vendit organizojnë mësimdhënien në gjuhën bullgare, platforma jep mundësi që prindërit vetë t’i mësojnë fëmijët e tyre në gjuhën amtare. Studimi virtual i lejon fëmijët t’i shkruajnë detyrat e tyre të shtëpisë, të cilat pastaj do të kontrollohen nga mësuesit. Është siguruar aksesi i nxënësve deri tek të gjitha materialet mësimore, të cilat përdoren në kurs, si dhe mundësi për komunikim të drejtpërdrejtë midis mësuesve dhe nxënësve.

Më shumë nga rubrika

Diana Dimitrova transformon mjedisin me qëndisje prej kapakësh plastikë

Diana Dimitrova krijon qëndisje nga kapakët plastikë, duke i transmetuar mesazhet e koduara të grave bullgare me ndihmën e materialit modern. Panelet e saj zbukurojnë gardhin e eko-parkut në qytetin e saj të lindjes Elin Pelin dhe ndihmojnë ringjalljen e..

botuar më 21-05-10 11.19.PD

Një bullgar është në udhëheqjen e Bashkimit Evropian të Studentëve

Stanimir Bojaxhiev është zgjеdhur në udhëheqjen e re të Bashkimit Evropian të Studentëve (ESU). Për herë të dytë një bullgar ngjitet në një pozitë kaq të lartë në Këshillin Ekzekutiv të organizatës. Stanimir Bojaxhiev është student në Universitetin e..

botuar më 21-05-10 9.10.PD

Sofja dhe Burgas me iniciativa interesante për Ditën e Evropës

Pallati Kombëtar i Kulturës në Sofje do të ndriçohet sonte në ngjyrat e flamurit evropian me rastin e Ditës së Evropës. Gjithashtu sot, si pjesë e Ditëve të Filmit LUX , në Shtëpinë e Kinemasë do të shfaqet filmi “Edhe një tjetër” e Thomas..

botuar më 21-05-09 6.05.PD