Namibia dëshiron të dërgojë studentë të saj në universitetet bullgare

Ministret e punëve të jashtme të Bullgarisë dhe Namibisë - Ekaterina Zaharieva dhe Netumbo Nandi-Ndaitwah
Foto: BTA

Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva bisedoi me presidentin e Namibisë Hage Gottfried Geingob dhe me Kryeministren Saara Kuugongelwa-Amadhila. Zaharieva u takua dhe me homologen e saj Netumbo Nandi-Ndaitwah.

Bujqësia, industria ushqimore, farmacia dhe energjetika janë sektorët, në të cilat mund të zhvillojmë partneritetin tonë, tha Kryediplomatja bullgare.

Pala namibiane propozoi marrëveshje për shkëmbim në fushën e arsimit. Gjatë luftës sonë për pavarësi ju na ofronin ndihmë të menjëhershme. Bullgaria siguroi në universitetet e saj arsimin e shumë kuadrove tona, tha Netumbo Nandi-Ndaitwah, biri i së cilës aktualisht është studenti i vetëm nga Namibia në Bullgari.


Më shumë nga rubrika

Rritja e shkëmbimit të mallrave ndërmjet Bullgarisë dhe BE-së

Instituti Kombëtar i Statistikave informoi se për periudhën janar-shtator 2019 eksporti i Bullgarisë për në Bashkimin Evropian është rritur 3,3% në krahasim me të njëjtën periudhë të 2018-ës dhe është me vlerë 14 852 mln. euro /29 049 mln. leva/...

botuar më 19-12-11 1.41.MD
Pllamen Dimitrov

20% është pjesa e informalitetit në ekonominë bullgare

Midis 12 dhe 13 miliarda euro për vit është xhiroja në sektorin informal tek ne, tregojnë të dhënat e Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari. Rreth 20% është pjesa e informalitetit në ekonominë bullgare – kryesisht në tregti, bujqësi..

botuar më 19-12-11 11.04.PD

Shënohet rritje në transportin e mallrave në kufirin tonë me Turqinë

Në një takim me përfaqësues të biznesit turk të transportit administratat doganore të Turqisë dhe Bullgarisë raportuan se ka rritje të konsiderueshme të transitit të mallrave në pikat e kontrollit kufitar mes të dyja vendeve. Për më pak se 3 vjet..

botuar më 19-12-11 10.37.PD