Bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari, por janë të kënaqur nga ajo në BE

Foto: europarl.europa.eu

55 për qind nga bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari. Në të njëjtën kohë 59 për qind nga bashkatdhetarët tanë shprehin kënaqësi nga anëtarësimi i vendit në BE. Këtë e tregojnë të dhënat e anketimit të Parlamentit Evropian “Barometër Parlamentar” për këtë vit. Megjithëqë gjysma e bullgarëve nuk janë të kënaqur nga demokracia tek ne më se gjysma janë të kënaqur nga mënyra në të cilën ajo funksionin në BE sipas anketimit. Euroskeptikët janë mezi 9 për qind nga bullgarët e anketuar. Më e fuqishme është përkrahja për anëtarësimin në BE ndër të rinjtë në moshë nga 15 deri në 24 vjet – 67 për qind. Sipas bullgarëve institucionet në BE duhet të përqendrojnë përpjekjet për kapërcimin e izolimit social dhe të varfërisë, për përmirësimin e kushteve për rritje ekonomike dhe investime dhe për akses në shërbimet shëndetësore.

Më shumë nga rubrika

Pavarësisht nga vështirësitë gjatë 2019-ës turizmi është në rritje

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari nga janari deri në nëntor 2019 janë 3,6 mlrd. euro, informoi Banka Popullore Bullgare. Pavarësisht nga vështirësitë kjo është një rritje minimale prej 0,02% në krahasim me të njëjtën periudhë të..

botuar më 20-01-17 6.57.MD

Bullgaria dhe Kina do të prodhojnë autobusë elektrikë

Bullgaria dhe Kina do të bashkëpunojnë për themelimin e një baze të prodhimit të autobusëve elektrikë dhe për qendër kërkimore zhvillimore në Bullgari. Prandaj drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev dhe..

botuar më 20-01-17 6.33.MD

Westinghouse do të modernizojë centralin atomik “Kozloduy”

Kompania amerikane Westinghouse Electric Company nënshkroi marrëveshje për modernizimin e centralit atomik elektrik “Kozloduy”. Westinghouse bëri të ditur se pas punës së saj mbi sistemet e informacionit dhe të kontrollit të blloqeve..

botuar më 20-01-17 5.45.MD