Pozita bullgare për gjuhën e Maqedonisë së Veriut është miratuar në Kuvendin Popullor

Ambasadori bullgar në Shkup Angell Angellov
Foto: BGNES

Pyetjes nëse pozita e shprehur nga Akademia Bullgare e Shkencave se nuk ekziston gjuha maqedonase është ajo zyrtare e vendit tonë, Ambasadori ynë në Shkup Angell Angellov iu përgjigj se kjo është një pozitë e bashkërenduar në Parlamentin bullgar.

Gjatë tetorit Kuvendi Popullor deklaroi se përkrahja për integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut “nuk do të jetë për llogari të shtrembërimit të ngjarjeve historike, dokumenteve, artefakteve dhe të rolit të personave të rëndësishëm për historinë bullgare”.

Deklarata u bën thirrje qeveritarëve maqedonas që të “zbatojnë në mënyrë efektive, pa vonesë dhe me vullnet të lirë Traktatin e Fqinjësisë së Mirë, Miqësisë dhe Bashkëpunimit të nënshkruar në vitin 2017”  dhe “të respektojnë në mënyrë të përpiktë formulën e ratifikuar nga të dy parlamentet sa i përket gjuhës zyrtare në Maqedoninë e Veriut”.


Më shumë nga rubrika

Pavarësisht nga vështirësitë gjatë 2019-ës turizmi është në rritje

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari nga janari deri në nëntor 2019 janë 3,6 mlrd. euro, informoi Banka Popullore Bullgare. Pavarësisht nga vështirësitë kjo është një rritje minimale prej 0,02% në krahasim me të njëjtën periudhë të..

botuar më 20-01-17 6.57.MD

Bullgaria dhe Kina do të prodhojnë autobusë elektrikë

Bullgaria dhe Kina do të bashkëpunojnë për themelimin e një baze të prodhimit të autobusëve elektrikë dhe për qendër kërkimore zhvillimore në Bullgari. Prandaj drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev dhe..

botuar më 20-01-17 6.33.MD

Westinghouse do të modernizojë centralin atomik “Kozloduy”

Kompania amerikane Westinghouse Electric Company nënshkroi marrëveshje për modernizimin e centralit atomik elektrik “Kozloduy”. Westinghouse bëri të ditur se pas punës së saj mbi sistemet e informacionit dhe të kontrollit të blloqeve..

botuar më 20-01-17 5.45.MD