Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria bullgare është duke luftuar aktivisht antisemitizmin

Zv.Ministri i punëve të jashtme Georg Georgiev
Foto: BGNES

Qeveria është angazhuar me luftën kundër antisemitizmit, tha Zv.Mministri i punëve të jashtme Georg Georgiev. Është krijuar një grup i kontaktit pranë koordinuesit kombëtar për kundërvënien e antisemitizmit prej përfaqësuesve të institucioneve bashkiake dhe shtetërore dhe të organizatës së hebrenjve në Bullgari “Shalom”.

Ky grup i kontaktit është një strukturë unike për Evropë, e cila garanton reagim të shpejtë dhe veprime parandaluese.

Pas nënshkrimit të memorandumit të mirëkuptimit Sofja, bashkë me Kongresin Botëror të Hebrenjve dhe organizatën “Shalom” e shpallën zyrtarisht këtë politikë. Luftimi i antisemitizmit do të krijojë ambient më të sigurt për shtetasit bullgarë, pavarësisht nga feja dhe përkatësia e tyre etnike, është i mendimit Georgievi.


Më shumë nga rubrika

Prof. Andrej Çorbanov

Më se gjysma e bullgarëve tashmë kanë imunitet kolektiv kundër Covid-19

Imuniteti kolektiv fillon të funksionojë. Mbi 50 për qind e njerëzve nuk do të reagojnë ndaj virusit, sepse ata janë imunë nga takimet e mëparshme me koronavirusët. Ne shohim vende me masa drastike në të cilat situata nuk është më e mirë sesa në..

botuar më 21-01-25 6.21.MD
Kostadin Angellov

Ministri i Shëndetësisë nuk është i prirë për hapjen e lokaleve

Kanë për t’u zhvilluar takime dhe bisedime me përfaqësuesit e restoranteve në vendin tonë, tha në qytetin Stara Zagora Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në lidhje me tensionin në biznesin e restoranteve, njoftoi BTA. “Që nga fillimi i..

botuar më 21-01-25 5.03.MD

Bullgaria ka shans të bëhet qendër për startimin e kompanive në intelektin artificial

Bullgaria ka reputacionin e një qendre tërheqëse digjitale falë talenteve të saj teknologjikë. Ajo është ndër vendet me numrin më të madh të grave që punojnë në informatikë. Ne kemi një shans real për t'u bërë një qendër evropiane fillestare në..

botuar më 21-01-25 4.41.MD