Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bashkia e qytetit Burgas lufton kundër ajrit të ndotur duke mbjellë pemë

Foto: burgas.bg

Gjatë vitit 2020, në kuadrin e fushatës “Mbill një pemë”, në qytetin Burgas do të mbjellin qindra fidanë si një masë kundër ajrit të ndotur. Një pjesë nga paratë për blerjen e tyre do të sigurohen me paratë nga shtimi i tatimit mbi makinat e vjetra. Deri në fund të muajit prill në këtë qytet detar do të mbillen afro 300 pemë të reja dushku, shkozë, pemë qelibari, panjë e të tjera. Qëllimi është që gjatë katër viteve të ardhshme numri i pemëve sapo të mbjella në bashki të rritet në mënyrë të konsiderueshme.

Më shumë nga rubrika

Shkollë e cila të jep krahë

Për 17 vjetët e fundit në Bullgari janë mbyllur mbi 1000 shkolla. Shkollat fillore në vendbanimet e vogla shpesh zhvillojnë një luftë të vërtetë për të shpëtuar. Në rajonet me popullsi dominuese nga pakicat, zotërimi i dobët i gjuhës bullgare nga nxënësit..

botuar më 20-01-17 12.02.MD

Mikaella e buzëqeshur rritet në një botë të lumtur

4-vjeçarja Mikaella i njeh të gjitha germat, di përmendsh të gjithë alfabetin dhe reciton vjershën “Fjala amtare, magjepsëse dhe e ëmbël”. Sipas mjekëve, ajo mbase nuk duhej t’i dinte këto gjëra. Mikaella ka lindur me sindromën Dawn. Kur i ka dhënë..

botuar më 20-01-16 2.14.MD

Nga podiumet botërore të modës deri tek ferma biologjike në fshatin Akanxhievo

Në jetën e Valentina Dimitrovës dhe të Kristian Vasilevit ka nga çdo gjë – shkëlqimi i modës botërore dhe drita e aparatit fotografik, dashuria e ndezur fare rastësisht në skajin tjetër të botës, entuziazmi i të sapokthyerit në atdhe, zhgënjimi pas..

botuar më 20-01-14 1.40.MD