Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Përfundoi vizita e presidentit bullgar në Izrael

Foto: BTA

Ditën e fundit të vizitës në Izrael presidenti bullgar Rumen Radev pati takim me përfaqësues të bashkisë bullgare në Tel Aviv.  Kreu i shtetit tha, se edhe më sot bullgarët krenohen me trimërinë e paraardhësve të cilët arritën të shpëtojnë hebrenjtë bullgarë në Luftën e Dytë Botërore. Në takim asistoi edhe gjeneral togeri nga rezerva Gabi Eshkenazi, shef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave Mbrojtëse Izraelite nga viti 2007 deri në vitin 2011, familja e të cilit gjithashtu ishte ndër hebrenjtë e shpëtuar bullgarë.

Më shumë nga rubrika

Shteti do të kompensojë sferën e kulturës për dëmet nga epidemia

Teatrot shtetërore, operistike dhe institucionet që organizojnë koncerte do të marrin subvencionim për të paguar pagat dhe kontributet e sigurimit të nëpunësve të tyre. Kjo ndihmë mund të jepet jo më shumë se 6 muaj, duke llogaritur nga 13 mars 2020,..

botuar më 20-04-08 3.51.MD

Testojnë për Covid-19 ekipet e Ndihmës Urgjente Mjekësore në Sofje

Filloi testimi për Covid-19 të ekipeve të Ndihmës Urgjente Mjekësore në qytetin e Sofjes dhe në Rrethin e Sofjes. Njerëzit me këtë profesion janë më të rrezikuar nga koronavirusi, sepse komunikojnë drejtpërsëdrejti me të sëmurët. Para disa ditësh 8..

botuar më 20-04-08 3.24.MD
Kryeministri Borisov

Kryeministrat e Bullgarisë dhe Italisë kanë folur për përhapjen e pandemisë Covid-19

Kryeministri Bojko Borisov ka diskutuar në telefon me homologun e tij italian Giuseppe Conte pandeminë Covid-19. Kryeministri bullgar ka shprehur përkrahje dhe solidaritet me Italinë, e cila është vendi më i prekur në Evropë. Dy kryeministrat kanë..

botuar më 20-04-08 3.12.MD