Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria do të mbrojë interesat e saj energjetike në BE

Ministrja Temenuzhka Petkova
Foto: BGNES

Bullgaria respekton strikt politikat dhe prioritetet e BE-së në energjetikë, por duhet të gjejë bilancin mes tyre dhe interesave të saj kombëtare, sepse centralet termike janë kapacitete jashtëzakonisht të rëndësishme. Këtë e deklaroi Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova në Parlament. Ajo vuri në dukje se 40 për qind e energjisë elektrike të Bullgarisë garantohet pikërisht nga centralet që funksionojnë me qymyrgure. Dimrin kjo përqindje arrin 60. Për këtë shkak qeveria dhe unë, si ministre, gjithmonë kemi mbrojtur në Bruksel pozitën se Bullgaria përkrah qëllimin për prodhimin e energjisë së pastër, por ky kalim duhet të jetë i ngadaltë, i drejtë dhe më në veçanti t’u përgjigjet specifikave të çdo një shteti anëtar, tha Petkova.

Më shumë nga rubrika

COVID-19 në Bullgari: Dita e 26

Nxënësit do të hyjnë në shkollë jo më herët nga 14 maji Ende nuk ka risk për anulimin e vitit shkollor, në qoftë se gjendja e jashtëzakonshme vazhdon deri në13 maj, është i mendimit Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev. Sipas..

botuar më 20-04-02 8.17.MD
Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev

U arrit marrëveshje për ndërtimin e një spitali kombëtar për fëmijë

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev nënshkroi një marrëveshje për ndërtimin e një spitali kombëtar për fëmijë. Për këtë qëllim janë parashikuar rreth 48 mln euro (93 407 331.47 leva). Projektet për repartet e ndryshme do të konsultohen me mjekë..

botuar më 20-04-02 8.05.MD

Akoma dy deputetë kanë rezultuar me teste pozitive për koronavirus

Kryetarja e grupit parlamentar të GERB-it Daniella Daritkova dhe deputetja nga partia e njëjtë Daniella Maleshkova kanë rezultuar me teste pozitive për koronavirus pasi u zhvillua testim i të gjithë deputetëve në Parlament, informoi zyra e shtypit..

botuar më 20-04-02 7.29.MD