Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Patriotët e bashkuar prapë propozojnë që vullnetarë të patrullojnë në fshatrat

Foto: Ministria e Punëve të Brendshme

Deputetët e Patriotëve të Bashkuar prapë e vunë në rendin e ditës propozimin që në fshatrat të krijohen reparte të vullnetarëve të cilët të ndihmojnë policinë në sigurimin e rendit. Ideja parashikon që të ketë kritere në zgjedhjen e vullnetarëve dhe ata të stërviten nga Ministria e Punëve të Brendshme, kështu që të jenë në gjendje të patrullojnë dhe të garantojnë sigurinë e rajonit përkatës. Krahas kësaj ata duhet të kenë të drejtën të bëjnë arrestime civile deri në ardhjen e policisë. Për të evituar mundësinë që njerëz të papërshtatshëm të hyjnë në ato reparte, kriteret e zgjedhjes do të jenë të rrepta. Sipas patriotëve në ato reparte mund të hyjnë ish nëpunës të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe anëtarë të grupeve të gjuetisë.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 436

Organizim i ri i imunizimit kundër Covid-19 Në një video-fjalim Ministri i Shëndetësisë Dr. Stojço Kacarov u bëri thirrje qytetarëve bullgarë që të vaksinohen. "80% e atyre që vdiqën nga Covid-19 ishin bashkatdhetarë tanët mbi moshën 60..

botuar më 21-05-17 7.25.MD
Marie Vrinat-Nikolov

Specialistja e gjuhës bullgare Marie Vrinat-Nikolov mori çmimin e përkthimit “Etienne Dole”

Marie Vrinat-Nikolov është mbajtësja e Çmimit për Përkthim “Etienne Dolet” për vitin 2021, dhënë nga Sorbonne. “Ky është një nder edhe për letërsinë bullgare”, shkroi shkrimtari bullgar Georgi Gospodinov në Facebook. Ai thekson se Marie..

botuar më 21-05-17 6.46.MD

Ballkani Perëndimor ishte në qendrën e vëmendjes së një bisede midis Presidentit Rumen Radev dhe Kryeministrit Edi Rama

Presidenti Rumen Radev zhvilloi një bisedë telefonike me Kryeministrin shqiptar Edi Rama. Fokusi i saj ishte në integrimin evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe forcimin e stabilitetit në rajonin tonë, njoftoi zyra e shtypit e..

botuar më 21-05-17 5.56.MD