Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Produkti brendshëm bruto i Bullgarisë u rrit 3.5 për qind për një vit

Foto: arkiv

Sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar Statistikor gjatë tremujorit të katërt të vitit 2019 produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë u rrit me 3.5 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2018, duke arritur 16.5 miliard euro. Pjesa më e lartë e produktit të brendshëm bruto sigurohet nga konsumi 78.1 për qind, ndjekur nga formimi i kapitaleve – 19.8 për qind. Saldoja e tregtisë së jashtme e vendit është pozitive duke shënuar ulje në eksport 1.5 për qind, ndërsa importi 2.7 për qind

Më shumë nga rubrika

Stadiumi

Korrigjime të ngutshme ligjore për shkak të kualifikimeve për Euro 2020

Parlamenti shqyrton ndryshime të ngutshme në ligjin për rendin publik gjatë zhvillimit të aktiviteteve sportive. Korrigjimi është për dhënien e aktit për përshtatshmëri të stadiumeve bullgare sipas kritereve ndërkombëtare të UEFA-s. Korrigjimet janë të..

botuar më 20-02-26 7.09.MD

Bullgarët me depozita bankare pësojnë humbje të konsiderueshme

Mbi 1 mlrd euro në vit janë humbjet e bullgarëve me depozita bankare për shkak të inflacionit. Bullgari investon vetëm 2.4 për qind prej kursimeve të veta në kapital të vet, ose në kompani. Në Evropën Lindore këto investime janë 20 për qind e..

botuar më 20-02-26 6.33.MD

Në Sofje u zhvillua një forum biznesi i Bullgarisë dhe Qipros

Qiproja është një partner i rëndësishëm ekonomik dhe tregtar i vendit tonë, deklaroi Presidenti Rumen Radev gjatë hapjes së Forumit të Biznesit mes Bullgarisë dhe Qipros në Sofje. Ishulli zë vendin e 34 në importin dhe eksportin bullgar. Nikozia mbetet..

botuar më 20-02-26 4.35.MD