Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

FMN: Pabarazia në Bullgari është duke u rritur

Foto: EPA/BGNES

Sipas fjalëve të udhëheqësit të Misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar në Bullgari, Jaewoo Lee, pabarazia në vend vazhdon të rritet. Si masë për sigurimin e resursit më të madh për shpenzimet sociale, Fondi propozon rritjen e shumës maksimale të të ardhurave të tatueshme, pa heqjen e tatimit të sheshtë, i cili në Bullgari është 10%.

Ekspertët e Fondit Monetar Ndërkombëtar, të cilët janë tek ne që nga 4 shtatori, zhvilluan shumë takime me përfaqësues të qeverisë, të Bankës Popullore Bullgare, biznesit dhe organizatave joqeveritare. Ata vlerësuan lartë qëndrueshmërinë e sistemit financiar dhe gjendjen e ekonomisë gjatë vitit 2019, duke thënë se edhe gjatë vitit 2020 pritet rritje e qëndrueshme, megjithëse ajo do të jetë më e moderuar.  

Ndërkohë Instituti Kombëtar i Statistikave shpalli se inflacioni vjetor gjatë janarit është 4,2% dhe rritja e çmimeve është regjistruar për pothuaj të gjitha shërbimet dhe mallrat.


Më shumë nga rubrika

Rritja e shqetësimit ndër bullgarët për shkak të COVID-19

6% prej bullgarëve e kanë kaluar  COVID-19 , ndërsa 5% aktualisht janë  të sëmurë me koronavirus, tregon një studim i Institutit për studimin e popullsisë dhe njeriut pranë Akademisë Bullgare të Shkencave. Rritet ndjeshëm shqetësimi nga..

botuar më 20-11-22 5.03.MD

Shkupi ka frikë nga ndikimi bullgar përmes Korridorit 8

Në një kohë të afërt nuk do të ketë ndryshim të konsiderueshëm në qëndrimin e Shkupit ndaj çështjeve të shtruara nga Bullgaria, tha për BNR doc. Milen Mihov, Zëvendëskryetar i VMRO . “Histeria antubullgare” pritej. Ajo duhet të parandalojë..

botuar më 20-11-22 4.43.MD

FKSHB kërkon shpalljen e karantinës 3 javore në vend

Sipas modelit të një sërë shtetesh evropiane duhet të forcojmë masat kundër epidemisë dhe të shpallet një karantinë së paku tre javore, tha për TV ”Evropa” Valeri Simeonov, lider i Frontit Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë, parti e cila është në..

botuar më 20-11-22 2.51.MD