Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti Radev bëri thirrje për një plan operativ kundër presionit të migracionit në kufijtë e BE-së

Presidenti Rumen Radev
Foto: BTA

Në një bisedë telefonike me Kryetarin e Këshillit Evropian Charles Michel Presidenti Rumen Radev bëri thirrje për miratimin e një plani operativ për veprim kundër presionit të migracionit drejt kufijve tokësorë të BE-së. Sipas fjalëve të Presidentit mbrojtja e kufijve tokësorë të BE-së është me rëndësi kyçe për sigurinë e shtetasve evropianë dhe për ndalimin e përhapjes së krizave brenda Bashkimit. Ai rikujtoi se që gjatë vitit 2017, ai ka parashtruar një plan të tillë, duke e përfaqësuar vendin tonë Këshillin Evropian.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 356

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur..

botuar më 21-02-26 6.28.MD

Lehtësuan emërimin e punonjësve nga vende të treta

Parlamenti ndryshoi Ligjin për të Huajt dhe lehtësoi migracionin e punonjësve. Shfuqizohet studimi i detyrueshëm i tregut të punës nga punëdhënësi, kur punëson shtetas të vendeve të treta dhe sigurimi i punës së pari për bullgarët...

botuar më 21-02-26 5.04.MD

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit

Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur në Varna Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angelov, njoftoi BTA. Ai..

botuar më 21-02-26 4.17.MD