Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

63 ndërmarrje të mëdha dhe të mesme janë të prekura nga COVID-19 në Bullgari

Foto: BGNES

Deri tashti më se 63 ndërmarrje të mesme dhe të mëdha me më se 37 mijë të punësuar u prekën nga kriza për shkak të pandemisë me COVID-19 dhe të gjendjes së jashtëzakonshme në vend. Këtë e tregon një anketimi i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari për tensionin social në firmat dhe dikasteret dhe pasojat nga pandemia. Sipas të dhënave 78 për qind nga firmat e prekura lëshojnë punëtorët me leje të paguara, në 22 për qind të firmave kërkojnë që punëtorët të dalin me leje të papaguar, ndërsa në 13 për qind firmat çlirojnë nga puna punëtorët. Sektorët më të prekur, jashtë restoranteve, hoteleve, turizmit, janë industria përpunuese dhe ajo e lehtë, prodhimi i pjesëve ndërrimi për automobilat, meremetimi dhe kultura.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria i dërgoi Moldavisë ndihmë në luftimin e Covid-19

Republika e Moldavisë mori nga qeveria bullgare ndihmë humanitare për luftimin e Covid-19. Pakoja e destinuar për institucionet mjekësore moldaviane përfshin 500 kostume mbrojtëse, 500 syze dhe 500 maska. Vlera e tyre e përbashkët është 22 728..

botuar më 20-05-26 8.26.MD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 80

Sallat e vallëzimit, teatrot dhe operat mund të punojnë në të mbyllur Pas një takimi të përfaqësuesve të lidhjeve artistike krijuese me ministrat e shëndetësisë Kirill Ananiev dhe të kulturës Boill Banov u bë e qartë se sallat e..

botuar më 20-05-26 8.08.MD
doc. dr. Boni Petrunova

Nuk janë hequr artefakte nga Muzeu Historik Kombëtar

Askush nuk ka hyrë dhe nuk ka nxjerrë artefakte nga Muzeu Historik Kombëtar, tha para BNR-së drejtoresha e institucionit doc. Boni Petrunova. Ajo e bëri komentin me rastin e një pohimi të afaristit Vasill Bozhkov, i cili fshihet në Dubai, se një..

botuar më 20-05-26 7.02.MD