Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më 1 qershor dorëzohen çmimet “Molla e Artë” për kontribut në mbrojtjen e fëmijëve në Bullgari

Foto: Rrjeti Kombëtar i Fëmijëve

Rrjeti Kombëtar i Fëmijëve i cili bashkon afro 150 organizata civile të fëmijëve dhe të familjeve tek ne, vitin e dhjetë me radhë do të dorëzojë çmimet “Molla e Artë”. Ky dallim jepet për kontribut në mbrojtjen e të drejtave dhe mirëqenies së fëmijëve në Bullgari.

“Gjatë vitit u dalluan dhjetëra heronj të fëmijëve, spitale, bashki, gazetarë, organizata të cilët ndihmuan për përmirësimin e jetës së fëmijëve dhe familjeve”, tha para Radios Kombëtare Bullgare Marija Brestniçka, drejtoreshë e degës “Zhvillim” në Rrjetin Kombëtar të Fëmijëve. 13 kandidaturë konkurrojnë për njohjen “Hero i fëmijëve”, ndërsa në kategorinë e re “Organizata e fëmijëve” u nominuan 10 organizata nga qytete të ndryshme të vendit. “Në fakt heronj janë të gjithë të nominuarit dhe krenohemi se vit pas vitit ata bëhen gjithnjë e më shumë”, theksoi zonja Brestniçka.

Fituesit do të shpallen në një ceremoni online Ditën e Fëmijës – 1 Qershor.

Më shumë nga rubrika

Për shpresat dhe problemet e pazgjidhura të bullgarëve nga ishulli i Kretës

Një letër e dërguar Kryetari i Shoqatës së Bullgarëve në ishullin e Kretës - Petër Anastasov e drejtoi vëmendjen tonë ndaj problemeve me të cilat ndeshen rreth 30 000 bashkatdhetarë tanët, të cilët kanë zgjedhur një nga ishujt më të njohur grek për shtëpi..

botuar më 20-07-29 11.18.PD

67% e familjeve bullgare jetojnë nën minimumin jetik

Për jetën normale të një familjeje prej katër anëtarësh – dy të rritur dhe dy fëmijë, ka nevojë për 1280 euro në muaj, tregojnë të dhënat e Institutit për Studime Sociale të Konfederatës së Sindikatave të Pavarura. Kostoja e jetesës për një..

botuar më 20-07-28 2.44.MD
dr. Aleksandër Simidçiev

Bullgarët janë hasur me koronavirusin “CoV-2008/Bulgaria”

Një studim i ri shkencor pohon se shumica e bullgarëve janë hasur me një virus të ngjashëm të Covid-19 para 12 vitesh. “Për këtë shkak njerëzit në vend kanë krijuar njëfarë imuniteti dhe deri diku jemi mbrojtur nga ky infeksion”, tha pulmologu dr...

botuar më 20-07-27 3.52.MD