Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Chatbot platforma "COME TO BULGARIA" do të ndihmojë turistët të gjejnë informacion

Foto: BTA

Chatbot platforma e re "COME TO BULGARIA" do të informojë turistët për mundësitë për pushim të sigurte në Bullgari në kushtet e Covid-19, do të sigurojë informacion për qytetet, fenomenet kulturore dhe historike. Krahas komunikimit me shkrim intelekti artificial do të pranojë edhe pyetje me zë në bullgarishten dhe anglishten. Kompania do të sigurojë këtë shërbim falas turistët, firmat, institucionet.


Më shumë nga rubrika

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me..

botuar më 21-04-18 8.15.PD

Sofja do të ketë një park të dytë arkeologjik deri në fund të verës

Terreni, në afërsi me qendrën e qytetit ( një pjesë nga rajoni “Llozenec”) ishte shpëtuar nga synimet investuese për ndërtim pas vitit 2001, kur studimet arkeologjike u rivendosën nga arkeologët Konstantin Shallganov dhe Mario Ivanov nga Muzeu..

botuar më 21-04-18 7.10.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD