Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Turqia hapi trafikun për shtetas të huaj që udhëtojnë me vetura

Pikëkalimi "Kullata"
Foto: BGNES

Turqia hapi trafikun për shtetas të huaj që udhëtojnë me vetura, mikrobusë dhe autobusë. Trafiku në pikëkalimin Lesovo është intensiv në daljet nga Bullgaria, ndërsa në Kapitan Andreevo është normal.

Në kufirin me Greqinë deri në 15.06.2020 shtetasit e vendeve anëtare të BE-së pas hyrjes në vend duhet të vendosen në karantinë 7 ditore në adresën e shënuar prej tyre.

Në pikëkalimin Kullata trafiku është intensiv.

Është ndaluar kalimi përmes Zllatogradit.

Në pikëkalimet me Serbinë trafiku është normal dhe pa kufizime.

Në Maqedoninë e Veriut nuk mund të hyjnë shtetas të huaj, të cilët udhëtojnë me vetura, mikrobusë, ose autobusë. Dalja nga vendi për në Bullgari është vetëm në pikëkalimin Gjueshevo.

Më shumë nga rubrika

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me..

botuar më 21-04-18 8.15.PD

Sofja do të ketë një park të dytë arkeologjik deri në fund të verës

Terreni, në afërsi me qendrën e qytetit ( një pjesë nga rajoni “Llozenec”) ishte shpëtuar nga synimet investuese për ndërtim pas vitit 2001, kur studimet arkeologjike u rivendosën nga arkeologët Konstantin Shallganov dhe Mario Ivanov nga Muzeu..

botuar më 21-04-18 7.10.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD