Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Hiqet karantina për bullgarët që hyjnë në Rumani dhe Greqi

PKK "Kullata - Promahon" në kufirin me Greqinë
Foto: BGNES

Bullgarët, të cilët hyjnë në territorin e Greqisë tashmë nuk do të duhet t’i nënshtrohen karantinës 14-ditore, bëri të ditur Drejtoria e Përgjithshme “Policia Kufitare”. Përmes Pikave të Kalimit Kufitar “Kullata”, “Ilinden”, “Makaza”, “Kapitan Petko Vjovoda” dhe “Ivajllovgrad” në Greqi mund të hyjnë dhe shtetasit e BE-së për të cilët gjithashtu nuk është parashikuar karantinë, por secili udhëtar i zgjedhur rastësisht mund t’i nënshtrohet testimit. E mbyllur mbetet Pika e Kalimit Kufitar “Zllatograd - Termes”. Mbetet në fuqi ndalimi për hyrje në territorin e Greqisë të shtetasve të vendeve të treta. Trafiku është intensiv.

Hiqet dhe karantina për bullgarët, të cilët hyjnë në Rumani. Trafiku në pikat kryesore të kalimit në kufijtë me Rumaninë, Turqinë dhe Serbinë është normal.

Është ndaluar hyrja në territorin e Maqedonisë së Veriut e shtetasve të huaj, të cilët udhëtojnë me automjete dhe autobusë. Në drejtim të Maqedonisë së Veriut mund të hyjnë vetëm shtetasit e saj, të cilët pastaj detyrimisht duhet të vetëizolohen për 14 ditë. Kjo mund të bëhet vetëm në PKK “Deve Bair –Gjueshevo”. Dalja e shtetasve të huaj nga Maqedonia e Veriut në drejtim të Bullgarisë gjithashtu bëhet vetëm në PKK “Deve Bair –Gjueshevo”. Të ashtuquajturat korridore të gjelbra përdoren për të gjitha mallrat që transportohen mes Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë e kjo do të thotë se pa pengesa udhëtojnë maunat dhe kamionët për transportimin e mallrave dhe materialeve.


Më shumë nga rubrika

Bojko Borisov

Koalicioni GERB-SDS nuk do të formojë qeveri

Kryeministri në dorëheqje Bojko Borisov njoftoi në Facebook se koalicioni GERB-SDS po e kthen mandatin për të formuar qeveri. “E pranoj vendimin e Komisionit Ekzekutiv për të kthyer mandatin”, shkroi Borisov. Ai parashikoi që forca e dytë..

botuar më 21-04-23 9.52.PD

1681 janë rastet e reja të koronavirusit

Rastet e reja të Covid-19 në vend janë 1681 nga 13 423 teste të kryera, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Kjo do të thotë se 12.52 për qind e mostrave janë pozitive. Më shumë nga rastet e reja janë në Sofje-qytet - 386. Ndiqen..

botuar më 21-04-23 8.54.PD

Shënojmë Ditën Botërore të Librit

Më 23 prill bota shënon Ditën e Librit. Dita shënohet me vendim të UNESKO-s që nga viti 1995. Në Bullgari botohen rreth 10 000 libra në vit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Është interesante të shënohet se libri i parë..

botuar më 21-04-23 6.05.PD