Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët nuk u besojnë burimeve kryesore të informacionit

Përvan Simeonov
Foto: BGNES

Në Bullgari ekziston ndjenja se pandemia e shkaktuar nga Covid-19 nuk është kaq e tmerrshme. “Sa më të suksesshme ishin masat, sa më të padurueshëm u bënë njerëzit – komentoi para BNR-së sociologu Përvan Simeonov nga “Gallup International”.

Agjencia zhvilloi studim në 19 shtete për qëndrimin e njerëzve ndaj Covid-19. Sipas studimit bullgarët nuk u besojnë burimeve kryesore të informacionit dhe kërkojnë alternativa.

Sipas fjalëve të sociologut, në fillim të epidemisë rejtingu i autoriteteve ishte i lartë për shkak të masave të marra me kohë, tani përsëri është i lartë për shkak të dobësimit të masave.

Ky nuk është rejting politik, por i tillë që bazohet te situata lidhur me koronavorisun.

Më shumë nga rubrika

Bullgarët në Komi: Po e shpërndajmë kulturën bullgare në Komi

Gjatë vitit 1967 midis Bashkimit Sovjetik dhe Bullgarisë është nënshkruar marrëveshje për prodhim dhe nxjerrje të një materiali të përbashkët drusor me Republikën Autonome Komi. Për çerek shekull në bazë të kësaj marrëveshjeje në Komi kanë jetuar, kanë..

botuar më 20-07-05 5.00.PD

Masat kundërepidemike në Aeroportin e Sofjes

Covid-19 po vazhdon të ndikojë mbi udhëtimet  si drejt Bullgarisë, ashtu dhe që këtu drejt shteteve të tjera evropiane dhe botës. Pavarësisht nga rekomandimet  e Ministrisë së Punëve të Jashtme qytetarët bullgar u përmbahen udhëtimeve të panevojshme, dhe..

botuar më 20-07-02 2.57.MD

Më e rëndësishmja për udhëtimet për në Bullgari në kushtet e Covid-19

Autoritetet bullgare zgjatin ndalimin e përkohshëm të hyrjes në Bullgari deri më 15 korrik 2020 të të gjithë shtetasve, pavarësisht nga shtetësia e tyre në të gjitha pikat e kalimit kufitar të transportit tokësor, ajror, detar dhe hekurudhor.  Kjo..

botuar më 20-07-01 1.20.MD