Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fqinjësia e mirë me Bullgarinë është e detyrueshme për negociatat e Shkupit me BE-në

| rinovuar më 20-07-05 11.54.PD
Ilhan Kyuchyuk
Foto: Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë

Marrëveshjet për fqinjësi të mirë me Bullgarinë dhe Greqinë janë një pjesë e rëndësishme e kornizës së negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, tha për Radion Kombëtare Bullgare (BNR) eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk.

Si një raportues i përhershëm për Maqedoninë e Veriut në Parlamentin Evropian Kyuchyuk komentoi se në dallim të shumë zgjedhjeve të tjera deri tani në Maqedoninë e Veriut tema për Bullgarinë nuk është më e rëndësishmja në diskursin e tanishëm të politikës së brendshme.

Çështja kryesore në fushatën paraelektorale është nëse shteti të kthehet 3 vjet prapa, ose nëse BE-ja është e ardhmja.

Në qoftë se Shkupi vazhdon në rrugëtimin e BE-së duhet të mirëmbahen edhe marrëdhëniet e mira fqinjësore, komentoi Ilhan Kyuchyuk.

Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Ministria e Punëve të Jashtme zhvilloi një bisedë me udhëheqësin e përkohshëm të Ambasadës së Maqedonisë Veriore në Sofje Ministria bullgare e Punëve të Jashtme ka ftuar për bisedë udhëheqësin e përkohshëm të Ambasadës së Maqedonisë Veriore në..

botuar më 20-11-27 3.52.MD
Krasimir Karakaçanov

Zëvendëskryeministri Karakaçanov përshëndeti Zoran Zaev për pozitën e tij sa i përket Bullgarisë

Zëvendëskryeministri Krasimir Karakachanov përshëndeti Kryeministrin e Maqedonisë Veriore Zoran Zaev për pozicionin e deklaruar në intervistën e tij për BGNES dje dhe theksoi se nëse shkojmë në këtë drejtim, vitin e ardhshëm mund të flasim për..

botuar më 20-11-26 3.29.MD
Zoran Zaev

Zoran Zaev bën thirrje për heqjen e "Perdes së Hekurt" ndaj Bullgarisë

Më vjen keq se intervista ime për BGNES provokoi emocione negative. Por unë dua ta nxis shoqërinë maqedonase për të ndihmuar në zgjidhjen e çështjes me Bullgarinë, tha Kryeministri maqedonas Zoran Zaev. Ne duhet të biem dakord mbi çështjet..

botuar më 20-11-26 2.08.MD