Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mbi 50% është rritja e numrit të automjeteve elektrike dhe të atyre me gaz

Foto: arkiv

Në fund të qershorit mbi 50% është rritur numri i automjeteve që punojnë me gaz dhe me motor elektrik në krahasim me një vit më parë, tregojnë të dhënat e Policisë Rrugore. 

Automjetet e regjistruara me gaz janë 103 669 më shumë dhe tashmë numri i tyre i përbashkët është 305 960. Kjo është një rritje më shumë se 51%. Pritet se deri në fund të viti ato do të bëhen akoma më shumë, sepse afati për riregjistrimin e instalimeve me gaz ishte shtyrë deri në nëntor.

Numri i makinave elektrike gjithashtu rritet 57% dhe tashmë në vend ka 1493 të tilla, kurse të paregjistruarit janë 544. Modelet hibride janë 2989 më shumë dhe kështu numri i tyre i përgjithshëm shkoi më 9817. Këtu rritja është 43.77%

Me diezel punojnë 1 319 985 vetura, apo 6% më shumë në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2019. Automjetet me benzinë janë 7,11% më shumë, apo gjithsej 1 222 741.  


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 155

Jemi në vend të dytë në Evropë për nga vdekshmëria nga Covid-19 Bullgaria dhe Mbretëria e Bashkuar janë në vend të dytë në Evropë për nga vdekshmëria nga koronavirusi gjatë dy javëve të fundit me 1,4/100 000 raste vdekjeje, tregojnë të dhënat e..

botuar më 20-08-09 6.14.MD

Dita e 32 e protestave nën dritaret e pushtetit

Mbrëmjen e 32 me radhë protestuesit në Bullgari do të grumbullohen në të ashtuquajturin “trekëndësh i pushtetit”, që të kërkojnë dorëheqjet e kabinetit dhe të kryeprokurorit. Më herët sot drejt PKK-së “Kallotina” në kufirin me Serbinë u nis..

botuar më 20-08-09 5.41.MD

Jemi në vend të dytë në Evropë për nga vdekshmëria nga Covid-19

Bullgaria dhe Mbretëria e Bashkuar janë në vend të dytë në Evropë për nga vdekshmëria nga koronavirusi gjatë dy javëve të fundit me 1,4/100 000 raste vdekjeje, tregojnë të dhënat e Qendrës Evropiane për Profilaksi dhe Kontroll të Sëmundjeve. Në..

botuar më 20-08-09 3.56.MD