Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Le të kujtojmë...

Patalenica – sa gjëra kureshtare mund të gjejmë në një fshat të vogël dhe të panjohur bullgar

Foto: Pavel Galabov

Kudo që të shkoni në Bullgari mund të gjeni vende tepër interesante me histori të pasur, plot me monumente historike apo zbulime arkitekturore. Shpesh në fshatrat e vogla mund të zbulohen dëshmitë më kureshtare për jetën e paraardhësve tanë. Një nga këto vende pak të njohura është fshati Patalenica, i cili ndodhet afër qytetit të sotëm Pazarxhik. Rajoni ka qenë i populluar që nga lashtësia për shkak të kushteve të favorshme natyrore, mbrojtjes së natyrshme që ofron mali i Rodopeve dhe burimeve termale. Ju ftojmë të mësoni më shumë për të nga publikimi ynë i vjetër Për vizitë në fshatin Patalenica”.

Më shumë nga rubrika

117 vjet nga Kryengritja e Ilindenit

Më 2 gusht të vitit 1903 shpërthen Kryengritja e Ilindenit, e konsideruar si një pikë kulmore në lëvizjen nacionalçlirimtare të bullgarëve në Maqedoni dhe Edrene. Ajo është fryt i intrasigjencës së popullit bullgar kundra vendimeve të Kongresit të..

botuar më 20-08-02 5.15.PD

Ujë shërues, peizazhe piktoreske dhe ajër i pastër i kristaltë tërheqin në fshatin Banja

Në luginën e qytetit Razllog, në rrëzat e tri maleve të shkëlqyera bullgare Rodopi, Rilla dhe Pirin gjendet fshati piktoresk Banja. Vetëm në disa kilometra largësi nga vendpushimi malor Bansko, qyteza sikurse mbetet pa u vënë re nga turistët, të cilët..

botuar më 20-08-01 5.10.PD

Pomorie – turizëm kulturor dhe mjekësor në bregun e Detit të Zi

E themeluar gjatë shekullit të V para Krishtit qyteza Pomorie tërheq me kuriozitetet e saj të shumta – krahina historike, rezervat natyror, lloje të rralla të florës dhe faunës. Pomorie ndodhet në një gadishull shkëmbor, 3.5 km në brendësinë e Detit të..

botuar më 20-07-26 5.00.PD