Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Papunësia në fund të qershorit është 8.3%

Foto: dnevnik.bg

Gjatë qershorit papunësia në vend mbetet e lartë megjithë masat në përkrahje të punësimit dhe të biznesit. Niveli i papunësisë së regjistruar është 8.3%. Agjencia e Punësimit konstaton se të papunët e regjistruar në fund të qershorit kanë qenë 273 367. Në krahasim me muajin maj ka ulje prej 7,5%, ose mbi 22 000 veta, por në krahasim me qershorin e 2019-ës rritja e të papunëve është 61%, ose me 103 708 veta.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 207

Nuk pritet mbyllje e të gjitha shkollave për shkak të koronavirusit “Në asnjë mënyrë nuk mund të flasim për vatra të koronavirusit në shkollë. Nu do t’u përgjigjem spekulimeve se kur dhe nëse do të kalojmë tek forma e arsimit në distancë.”..

botuar më 20-09-30 7.40.MD

Protesta antiqeveritare filloi para Pallatit Gjyqësor në Sofje

Nën moton “Ne nuk kemi frikë” në Sofje zhvillohet mbrëmja e 84-të e protestave. Nga iniciativa “Drejtësi për çdo njërin” protestuan para Pallatit Gjyqësor në Sofje me kërkesë për dorëheqjen e Kryeprokurorit Ivan Geshev, të Këshillit të Lartë..

botuar më 20-09-30 7.36.MD

Gjermania i bëri thirrje Maqedonisë së Veriut të zgjidhë çështjet dypalëshe me Bullgarinë

Prioritet i presidencës gjermane të BE-së është që Maqedonia e Veriut të hapë negociatat në dhjetor. Për këtë arsye Shkupi duhet të zgjidhë çështjet dypalëshe me Bullgarinë. Këtë e tha ministri gjerman i punëve të jashtme Hajko Maas gjatë..

botuar më 20-09-30 7.22.MD