Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mbi 100 raste të koronavirusit në një azil në Varna

Foto: ЕPA/BGNES

Po fillon kontroll i rritur në 20 azilet në krahinën e Varnës pasi në azilin vendas “Shën Gjergji” u konstatuan mbi 100 teste pozitive me koronavirus – të 93 banorëve të azilit dhe të 9 vetave nga personeli. Katër nga njerëzit e moshuar kanë vdekur. Të infektuarit janë izoluar dhe nuk janë në kontakt me të tjerët.

Informacioni është i korrespondentes së BNR-së në Varna Daniella Stojnova.

Më shumë nga rubrika

Ministri Krasimir Vëllçev

Nxënësit infektohen me koronavirus 2.5 herë më pak nga të moshuarit

Kemi 90 mësues të infektuar me COVID-19 nga 90 000 veta. 0.5% janë nxënësit në karantinë, që kanë kontaktuar me njerëz të tjerë të infektuar në shkollë, ose jashtë saj, tha Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev, transmetoi BTA. Për një pjesë..

botuar më 20-10-01 2.06.MD

Pushteti dhe opozita hynë në diskutim për Ditën Botërore të Njerëzve të Moshuar

Në ditët më të vështira të pandemisë e vumë si prioritet jetën, shëndetin dhe kujdesin social për të moshuarit, shkroi kryeministri Bojko Borisov në Facebook në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Njerëzve të Moshuar. Muajin e tretë me radhë të gjithë..

botuar më 20-10-01 1.26.MD
Desisllava Ahlladova

Kryeprokurori nuk do të jetë i pacenueshëm

Në Parlament është parashtruar një projektligj për mundësinë që një prokuror i pavarur të mund të hetojë kryeprokurorin dhe zëvendësit e tij, tha para televizionit Nova Ministrja e Drejtësisë Desisllava Ahlladova. Kemi vendim kushtetues për këtë..

botuar më 20-10-01 9.59.PD