Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banskoja u përfshi në Qendrën Interballkanike për Turizëm dhe Bashkëpunim

Foto: Bashkia e Banskos

Bashkia e Banskos prezantoi Shoqërinë Kombëtare të Bashkive në Bullgari në një takim ndërkombëtar në Greqi për krijimin e një “Qendre Interballkanike për Turizëm dhe Bashkëpunim”. Iniciativa është e Bashkisë Aristoteli (Halkidiki, Greqi).

Morën pjesë përfaqësues të Bullgarisë, Greqisë, Kroacisë dhe Sllovenisë. Kufizimet për shkak të Covid-19 penguan përfaqësuesit e shteteve të tjera ballkanike për të ardhur, por në punën e forumit morën pjesë diplomantë të tyre.

Programi i punës përfshiu ngjarje të cilat tregojnë bashkëpunimin në fushën e turizmit kulturor dhe historik, si dhe të atij fetar dhe kulinar, të cilat kontribuojnë për zhvillimin e qëndrueshëm regjional, transmetoi BTA.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 410

Do të vazhdojë përdorimi i vaksinës “AstraZeneca” Nuk mendohet për tërheqjen e vaksinës Astra Zeneca. Këtë e deklaroi para BNT drejtori i Agjencisë Ekzekutive për Barnat Bogdan Kirillov. Ai rekomandoi që njerëzit e vaksinuar me Astra Zeneca..

botuar më 21-04-21 7.44.MD

Diskutohen ndryshime në Kodin Zgjedhor me një fokus në bullgarët jashtë vendit

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor po diskutohen nga anëtarët e komisionit të ri ligjor parlamentar. Përfaqësuesit e të gjitha grupeve parlamentare përveç BSP dhe DPS paraqitën projektligje të tyre. E përbashkëta në projektligjet e “Ngrihu!..

botuar më 21-04-21 6.54.MD
Maja Manollova

Mbledhja e parë e Komisionit të Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë

Komisioni i sapokrijuar i Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë për 10 vjet më parë do të punojë në 9 fusha prioritare. Kjo u bë e qartë pas mbledhjes së saj të parë të sotëm. Kryetarja e komisionit maja manollova shpalli se fillojnë me 4..

botuar më 21-04-21 6.24.MD