Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria përkrah Shqipërinë në luftimin e pasojave nga koronavirusi

Foto: MPJ

Në ceremoni në qytetet Pogradec dhe Kukës ambasadori i jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë i Bullgarisë në Shqipëri Momçill Rajçevski u dorëzoi kryetarëve të bashkive ndihmë falas humanitare për luftimin e pasojave të krizës me koronavirusin në Shqipëri. Ndihma u sigurua me iniciativë të zëvendës kryeministres dhe ministre të punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva dhe përmban pako individuale me ushqime të nevojës së parë dhe materiale higjiene për familjet e dobëta sociale dhe fëmijë të diagnostikuar me autizëm. Informacioni është nga sajti i Ministrisë së Punëve të Jashtme.


Më shumë nga rubrika

Sipas SHBA-së Centrali Atomik “Belene” dhe “Rryma ballkanike” nuk sigurojnë diversifikim të Bullgarisë

SHBA-ja mbajnë pozitën e tyre kundër ndërtimit të zgjatjes së “Rrymës Turke” në Bullgari dhe të Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Këtë e tha Fransis Fanën ndihmës sekretar i shtetit në Zyrën e Resurseve Energjetike pranë Departamentit të Shtetit..

botuar më 20-10-01 6.54.MD
QR код

Greqia zgjati kërkesat anti-covid për hyrje në vend

Deri më 12 tetor 2020 Greqia zgjat afatin e kufizimeve të përkohshme të aplikuara deri tashti dhe të kërkesave për hyrje në vend përmes kufijve tokësore, detare dhe ajrore. Mbetet kushti që ata që mbërrijnë në vend të disponojnë QR kod. Është e..

botuar më 20-10-01 5.32.MD

Rritje e re e çmimit të gazit natyror

Që nga sot çmimi i gazit natyror rritet me 10%. Këtë e vendosi rregullatori i energjisë. Kështu këtë muaj një megavat orëe karburantit blu do të kushtojë 12.27 euro. Në këtë çmim nuk janë përfshirë taksat dhe tatimet. Kjo nuk do të ndryshojë çmimet..

botuar më 20-10-01 5.20.MD